Deze bal van Maartensdijkse voet gaat over het Lopikse doel.
Deze bal van Maartensdijkse voet gaat over het Lopikse doel. Foto: Hans Nauta

SVM ziet winst vervliegen

Met Sjoerd Burgers weer centraal in de verdediging speelde SVM een sterke eerste helft uit tegen Lopik. De opgaande lijn van de laatste wedstrijden werd goed voortgezet.

De bezoekers kregen al in de 12e minuut de kans om de score te openen; de spitsen hadden hun vizier nog niet op scherp staan. Lopik was wat meer aan de bal, maar de geel-blauwe-counter bleef gevaarlijk. Na een half uur spelen dacht Jordi van der Lee met een prachtig schot een perfect uitgevoerde SVM- aanval af te ronden, maar de Lopik-doelman redde fraai. SVM wilde meer en kreeg enkele minuten later de verdiende beloning: Marcel Melissen schoot onhoudbaar de in 0-1.

De 2e helft drukte een sterker en feller Lopik de Maartensdijkers steeds meer in de verdediging. Lopik kreeg meer kansen, speelde meer en meer op de man maar ook hun vizier stond niet op scherp of SVM-goalie Stijn Orsel redde bekwaam. SVM had te veel moeite om de bal in de ploeg te houden en kwam nauwelijks meer aan de gevaarlijke snelle counters toe. Een toegekende strafschop schoot Lopik nog op de paal, maar een volgende  strafschop benutte Lopik wel.

SVM dacht binnen 4 minuten te reageren: Mike de Kok werd goed aangespeeld en dacht SVM in de 83ste minuut de 1-2 voorsprong te bezorgen. In de ogen van de Maartensdijkers werd het doelpunt door de arbiter van dienst - op advies van zijn assistent - niet toegekend. Lopik ging er in de laatste minuten met de winst vandoor. SVM probeerde het nog wel, maar speelde de laatste minuten nog met 10 man door een tweede gele kaart voor Jordi van der Lee. Aanstaande zaterdag speelt SVM om 14.30 uur thuis tegen promovendus Voorwaarts.