Rianne Kruijt scoort met een vrije bal.
Rianne Kruijt scoort met een vrije bal. Foto: Hester Ploeg-van Laatum

TZ pakt belangrijke winst

De seizoenstart van TZ hield nog niet over tot er vorige week geworden werd van Sporting Delta. Daarmee pakte TZ de eerste punten van het seizoen. Met deze twee punten kwam TZ boven Oranje Wit te staan, de tegenstander van afgelopen zaterdag.

Om echt goede zaken te doen moest er nu dus ook gewonnen worden. Oranje Wit moet bouwen aan een nieuwe ploeg, na het stoppen van heel wat basisspelers in de laatste twee jaar. De opdracht voor TZ was helder, winnen.

De start was prima voor de Maartensdijkers. In korte tijd stond er een 3 - 0 voorsprong op het bord. Daarna slopen er echter ook wat onnodige fouten in het spel. Met name in de verdediging volgden er een aantal onnodige tegengoals.

In de aanval was het spelbeeld ook wisselend, juist wanneer men door kon drukken was het spel onzorgvuldig. Dit zorgde ervoor dat bij het rustsignaal van de scheidsrechter er een 12 - 9 ruststand op het bord stond.

Om het niet aan te laten komen op een slotfase waarbij Oranje Wit nog geloof had in de punten moest TZ scherper dan de eerste helft uit de kleedkamer komen. De eerste drie treffers waren voor TZ. De ploeg pakte door en produceerde halverwege de tweede helft een 21 - 12 tussenstand. De wedstrijd was daarmee gespeeld. Het was mooi om te zien dat TZ gevaarlijk was over meerdere schijven. Bij 29 - 19 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Met nog twee wedstrijden te gaan voor aanvang van het zaal-seizoen zal TZ nog minimaal één keer moeten winnen. Dit moet dan gebeuren volgende week tegen OVVO in Maarssen of een week later thuis tegen ROHDA. De ploeg van Iwan Hazendonk laat zien beter in z'n vel te steken dan aan het begin van de competitie. Het moet echter nog steeds beter en dat zullen ze zich ook na deze twee overwinningen moeten realiseren.