Vroeger waren we onsterfelijk

Algemeen Algemeen

Woensdag 27 september om 20.00 uur licht Bert Keizer een tipje van de sluier over zijn leven en werk. Hij is met pensioen als verpleeghuisarts en nu werkzaam bij de Levenseindekliniek.

In Vroeger waren we onsterfelijk vertelt Bert Keizer hoe hij als kind van de sixties de kerk uit liep, voor The Beatles viel en na vele omwegen in een Engelse universiteit belandde om filosofie te gaan studeren. Een carrière als academisch filosoof schrikte hem af en hij zocht een goed heenkomen in de medische faculteit, om via die route in het volle leven te belanden.

Arts
Bert Keizer (Amersfoort, 1947) is een Nederlandse arts, filosoof en schrijver. Zijn doorbraak als schrijver kwam in 1994 met Het refrein is Hein, een zeer openhartige schets van gebeurtenissen in een verpleegtehuis, inclusief stukken over euthanasie en hulp bij zelfdoding. Deze deden nogal wat stof opwaaien, maar werden door artsen over het algemeen als zeer reëel beoordeeld. Hij schuwde niet om over de emoties van de patiënt, maar ook over die van de dokter uit te wijden.

Bouwman
De aanvang bij Bouwman Boeken aan de Hessenweg in De Bilt is om 20.00 uur en de entree kost 5 euro. Graag vooraf aanmelden via info@bouwmanboeken.nl of tel. 030 2200112.