Logo vierklank.nl
Kunst & Cultuur

Boekverfilming Tonio in Het Lichtruim

Stichting Kunst en Cultuur Filmhuis en Bibliotheek Idea start dit seizoen met een serie van drie boekverfilmingen die erin slagen de sfeer van de roman treffend in beeld te brengen en interessante portretten geven van situaties waar mensen mee te maken krijgen in hun leven.

Als eerste wordt de film Tonio op 4 oktober vertoond. De veelgeprezen roman van A.F. Th van der Heijden, waarin hij reconstrueert wat er de laatste dagen en uren van het leven van zijn 21-jarige zoon Tonio, gebeurde voor hij verongelukte. Deze zoektocht voert de rouwende vader langs verschillende artsen, ooggetuigen, politieagenten, vrienden en het mysterieuze meisje Jenny. Het verfilmen van zo'n beladen onderwerp vraagt vakmanschap, lef en gevoel voor waar het in het boek in essentie om gaat.

De organisatie is in handen van Stichting Kunst en Cultuur, Filmhuis De Bilt en Bibliotheek Idea Bilthoven. De filmvoorstelling is op 4 oktober om 20.00 uur in Theater Het Lichtruim, Planetenplein 2 te Bilthoven De kaartverkoop is online via www.ideacultuur.nl/bibliotheek en aan de zaal v.a. 19.00 uur.             (Bea Rigter)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>