Jan de Gier was ook meester in het organiseren van schaatstoernooien.
Jan de Gier was ook meester in het organiseren van schaatstoernooien.

Meester Jan de Gier gaat met pensioen

Algemeen Algemeen

Na ruim 42 jaar basisonderwijs gaat meester Jan de Gier van de Veenendaalse Rehobothschool na vrijdag 13 oktober genieten van een welverdiend pensioen.

Kort na zijn afstuderen aan de Christelijke Pedagogische Academie Felua in Ede vond Jan werk op de School met de Bijbel (nu 't Kompas) in Westbroek. Hij werkte hier veertien jaar met heel veel plezier. Jan en zijn vrouw Alie woonden vlak bij de school en zodoende was hij in de avonden en op zaterdag ook veel op school te vinden. Kinderen die extra hulp nodig hadden bij rekenen of taal kregen dat op woensdagmiddag of 's avonds. Meester De Gier kwam dan bij deze kinderen langs om hen extra les te geven, een echte onderwijzer in hart en nieren.  Ieder jaar een combinatieklas maakt dat je het vak tot in de puntjes moet gaan beheersen. En toch……….het begon te kriebelen en  het werd tijd voor iets anders. In 1989 solliciteert Jan de Gier naar een baan in Veenendaal. Hij verhuist met zijn gezin naar 't Veen en gaat werken op de Rehobothschool. Hier werkt Jan inmiddels achtentwintig jaar. De eerste veertien jaar staat hij voor groep 7 en de laatste veertien jaar is hij bouwcoördinator en waarnemend directeur.

Schaatsen
Jan de Gier kijkt terug op een prachtige loopbaan in het onderwijs. Hij heeft heel veel kinderen verteld uit de Bijbel en reken- en taalles gegeven. Zijn leerlingen hebben veel geleerd over de vaderlandse geschiedenis, natuuronderwijs en aardrijkskunde door verhalen, dia's en films van meester De Gier. Ook de schaatstoernooien die hij mede organiseerde in strenge winters waren onvergetelijk voor collega's en leerlingen.

Op vrijdag 13 oktober is er een afscheidsreceptie van de meester en zijn vrouw. Oud-leerlingen, ouders en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd om 16.00 uur op de Rehobothschool, Koninginnelaan 46, 3905 GJ Veenendaal.