Ad Verhoef (l), Harold van de Wakker (m) en Ruth Nagel (r) hopen dat de AED nooit nodig zal zijn.
Ad Verhoef (l), Harold van de Wakker (m) en Ruth Nagel (r) hopen dat de AED nooit nodig zal zijn.

Officiële ingebruikname AED Westbroek

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Vrijdag 22 september namen Harold van de Wakker, directeur bedrijven van de Rabobank Gooi en Vechtstreek, Ad Verhoef en Ruth Nagel gezamenlijk de Automatische Externe Defibrillator (AED) in gebruik. Het apparaat hangt aan de buitenmuur van het Dorpshuis in Westbroek, bij de pinautomaat.

Natuurlijk weet niet iedereen hoe de bediening van een AED in zijn werk gaat, maar daar hebben Nagel, Verhoef en Van de Wakker iets op gevonden, in de vorm van een veiligheidsavond.

Veiligheidsavond
'Donderdagavond 2 november organiseren wij een veiligheidsavond. Het Rode Kruis komt één en ander vertellen over hoe de AED werkt en geeft iedereen de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een training 'reanimatie' en de brandweer vult een deel van de avond met innovatieve preventie, waaronder de mogelijkheid voor mensen met een virtuele reality bril rond te stappen in een brandend huis. Verder komen nog wat andere zaken aan bod, zoals gratis rookmelders en dergelijke', vertelt Verhoef. De avond gaat verder over zaken als gebruik van de What's app. 'Op ons verzoek komt de politie met filmmateriaal en informatie over goed gebruik van de What's app buurtpreventie. Niet iedereen weet precies wat hij of zij aan moet in deze What's appgroep', vult Nagel aan. De veiligheidsavond is op donderdag 2 november. inloop 19.45 uur, start 20.00 uur.