Oefenen, ontmoeten en samenwerken was ook in 2017 het thema van We 8 Match.
Oefenen, ontmoeten en samenwerken was ook in 2017 het thema van We 8 Match.

Uniek project We 8 Match uitgebreid

Algemeen Activiteiten

Oefenen, ontmoeten en samenwerken helpt om de toekomst van werkzoekenden vorm te geven. Dat is het uitgangspunt van het unieke project We ∞ Match, een participatieproject voor statushouders in de Bilt. Na een succesvolle eerste editie begin dit jaar start in november We ∞ Match 2.0, waarbij de doelgroep verbreed wordt naar werkzoekenden uit de bijstand.

'Ik heb het gevoel dat mijn leven in Nederland nu pas echt begonnen is', aldus een deelnemer van We ∞ Match. Afgelopen januari ging het project in De Bilt van start. Daarbij werden twintig statushouders op weg geholpen bij het zoeken naar een succesvolle dagbesteding door middel van theatertraining, begeleiding van een buddy en sollicitatietraining. Na deze succesvolle eerste editie, waarbij meer dan de helft van de deelnemers een betaalde baan, leerwerkplek of studie kregen, verzocht de gemeente om We ∞Match te verbreden naar andere doelgroepen in de bijstand. Daaruit is We ∞ Match 2.0 ontstaan. Door middel van interactieve trainingen, een loopbaancoach, intensieve begeleiding bij solliciteren en kennismaking met bedrijven worden werkzoekenden uit de bijstand uitgedaagd om nieuwe stappen te zetten richting hun gewenste droombaan.

Het is voor het eerst dat een dergelijk multidisciplinair traject wordt uitgevoerd in De Bilt. Verbinding, verdieping en ontmoeting staan centraal, maar ook samenwerking tussen de diverse bedrijven, organisaties en personen om deelnemers heen. Uiteindelijk gaat men samen aan de slag en hoopt men dat nieuwkomers zich thuis voelen in De Bilt en dat werkzoekenden met nieuwe ogen bekeken worden. We ∞ Match 2.0 creëert kansen voor iedereen!

We ∞ Match 2.0 is ontwikkeld door KunstenHuis De Bilt-Zeist en wordt georganiseerd i.s.m. Gemeente De Bilt, Steunpunt Vluchtelingen De Bilt, MENS De Bilt, BNDRS Coaching & Detachering, Werk in Eigen Wijk, Bibliotheek IDEA en de Regionale Sociale Dienst.

Voor meer informatie over het project zie www.kunstenhuis.nl/we-match of neem contact op met Willeke Colenbrander, wematchdebilt@gmail.com, willeke@kunstenhuis.nl of 06-21864117.

(Vera Kabat)