Speelotheek De Bilt viert 40-jarig jubileum

Algemeen Activiteiten

Speelotheek De Bilt bestaat in oktober 40 jaar. Dit wordt op 7 oktober van 10.00 tot 13.00 uur gevierd op de nieuwe locatie bij Restaurant Bij de Tijd.

De kinderen kunnen zich laten schminken, cup-cake versieren, een button maken en natuurlijk spelletjes spelen. Voor de volwassenen is er koffie en thee met appeltaart. Speelotheek De Bilt is die dag ook onderdeel van de vrijwilligersbanenroute van Mens de Bilt. De Speelotheek is nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de uitleen en het bestuur.

Delen
Speelotheek De Bilt is op 18 oktober 1977 opgericht onder de naam Stichting Speelgoedleenderij De Bilt. Het doel: speelgoed en spelmiddelen aan kinderen uitlenen en het adviseren van ouders, opvoeders en andere belangstellenden inzake het gebruik van speelgoed en spelmiddelen'. Speelotheek De Bilt is de afgelopen 40 jaar een aantal keer gewisseld van locatie, maar het doel is nog altijd hetzelfde. Anno 2017 is het belang van spelen mogelijk actueler dan ooit. Spelen is niet alleen leuk, het is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van het kind op verstandelijk, motorisch en sociaal-emotioneel gebied. Door speelgoed te lenen bij de speelotheek maak je je kind, het milieu en je portemonnee blij. Je kind mag iedere vier weken nieuw speelgoed uitzoeken en door het delen van speelgoed wordt het milieu minder belast.

Kennismaken
Een abonnement is er al vanaf 25 euro per jaar. Wie kennismaken wil met de speelotheek kan op 7 oktober tussen 10.00 en 13.00 uur naar het jubileumfeest komen en kan gebruik maken van een aantrekkelijke actie voor nieuwe leden. Ook leuk voor opa's en oma's, oppasouders, ooms en tantes etc. Benieuwd hoe het is om vrijwilligerswerk te doen bij de speelotheek? Ga dan ook 7 oktober langs en maak een praatje met de uitleenmedewerkers en het bestuur.             (Marieke Markus)