Bibberen in de bieb

Algemeen Jeugd

Het is weer feest in de Bibliotheek: de Kinderboekenweek start op woensdag 4 oktober met als thema Griezelen. Gruwelijk eng! Kinderen kunnen tijdens de Kinderboekenweek meedoen aan diverse feestelijke en griezelige activiteiten in en buiten de Bibliotheken.

Griezel mee met de spannende speurtocht in de bibliotheek. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen van 4 tot 14 oktober gratis meespeuren in de Bibliotheek, na schooltijd en in Bilthoven ook op zaterdag vanaf 10.00 uur. Iedereen krijgt na afloop een cadeautje.

Bibberbiebfeest
Wat gebeurt er in de bieb na sluitingstijd? Iedereen tussen de 6 en 10 jaar met een beetje lef kan dit op zaterdag 14 oktober tussen 18.00 en 20.00 uur komen ontdekken op het Bibberbiebfeest. In het Griezellab met Professor Loep & het Kunstlaboratorium kunnen kinderen experimenteren. Wie van enge verhalen houdt, kan komen luisteren naar een gruwelijk goed verhaal. En creatievelingen kunnen aan de slag in het Monsterdorp. Hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar in de Heksenbrouwerij. Dansmix van Kunstenhuis Dansschool De Bilt-Zeist, opent deze avond met een dansvoorstelling. Kinderen mogen verkleed komen. Tickets à € 5,00 via ideacultuur.nl/kinderboekenweek of aan de zaal (op=op). Iedereen tot 18 jaar kan gratis lid worden van de Bibliotheek en gratis boeken lenen. Zie www.ideacultuur.nl.    (Annette Smeets)