Boekstartcoach Lisette geeft voorleesadviezen in het consultatiebureau.
Boekstartcoach Lisette geeft voorleesadviezen in het consultatiebureau. Foto: Janneke Walter

BoekStart-coach

Algemeen Algemeen

Vanaf oktober is BoekStart-coach Lisette Bergsma van Bibliotheek Bilthoven wekelijks aanwezig in het consultatiebureau in Bilthoven van GGD Regio Utrecht. Zij is er voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen aan hun piepjonge kind. Voorlezen vanaf de babytijd is heel belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen.

Als medewerker van het team Jeugd van Bibliotheek Idea verzorgt Lisette Bergsma bibliotheekbezoeken voor groepen van het basisonderwijs en van peuterspeelzalen en kinderopvang. Ook geeft Lisette trainingen van BoekStart aan medewerkers van de kinderopvang om het voorlezen ook op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen een structurele plek te geven.

Consultatiebureau
GGD Regio Utrecht heeft twee consultatiebureaus in De Bilt: een in Bilthoven en een in Maartensdijk. Beide bureaus worden druk bezocht door ouders met jonge kinderen. De bezoeken staan in het teken van de ontwikkeling en opvoeding van het kind. De BoekStart-coach in het consultatiebureau is een door Kunst van Lezen gefinancierde pilot van 1 jaar.