Bas de Jong op weg naar één van zijn vijf doelpunten.

Verlies met perspectief voor DOS

De Westbroekse Korfballers van DOS waren naar het verre Arnemuiden in Zeeland gekomen om een goed resultaat neer te zetten tegen TOP. Lange tijd leek dit binnen handbereik maar uiteindelijk ging de winst toch naar de thuisclub.

DOS startte sterk aan de wedstrijd en na zes minuten prijkte een 2-5 voorsprong op het scorebord. De thuisclub had geen vat op het spel van de Westbroekers en had een time out nodig om de ploeg weer op de rails te krijgen. Dat lukte deels, waarbij het hielp dat DOS zelf een periode kende waar het niet tot scoren kwam. Halverwege de eerste helft kwam TOP voor het eerst op voorsprong bij 7-6 en had DOS slechts éénmaal de korf gevonden. Richting de rust hielden de teams elkaar in evenwicht qua scores. In de laatste twee minuten sloeg TOP het eerste gaatje door driemaal op rij te scoren. DOS ging zo met een 14-10 achterstand de kleedkamers in.

Ervaring
De tweede helft kwam ook de ervaring van TOP om de hoek kijken. Er werd gescoord op de belangrijke momenten en op een slimme manier werden vijf strafworpen verkregen. Toch bleef DOS in het spoor van de thuisploeg. Bij 18-14 kende DOS de tweede doelpuntloze periode van een kwartier. Overigens scoorde ook TOP niet in deze periode. Uiteindelijk was het DOS dat na een wissel terug kwam tot 18-16 en 19-17, maar bij beide situaties counterde TOP direct. Dat was het grote verschil tussen beide teams; TOP scoorde op de beslissende momenten. De laatste tien minuten vergrootte TOP de score tot een eindstand van 25-19. Toch biedt dit verlies perspectief voor de Westbroekers richting de komende drie wedstrijden. Zestig minuten ging de wedstrijd gelijk op tegen titelkandidaat TOP. Voor DOS is het deze week op de trainingen weer vol aan de bak en vol vertrouwen kijken naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag.

Aanstaande zaterdag speelt DOS thuis tegen Sporting Delta. De wedstrijd begint om 15.30 uur.