Eerste winst voor TZ

In de eerste drie wedstrijden van de veldcompetitie verloor TZ driemaal. De druk om punten te halen was daarmee toegenomen. Dit moest dan afgelopen zaterdag gebeuren tegen één van de koplopers Sporting Delta.

Saillant detail daarbij was dat deze ploeg getraind wordt door Eric Geijtenbeek de oud-trainer van TZ. Om het nog ingewikkelder te maken stond deze wedstrijd onder leiding van Remco Ontijt, voordat hij scheidsrechter werd was hij trainer bij zowel Sporting Delta als bij Tweemaal Zes. In de eerste helft ontspon zich een gelijk opgaande strijd. Sporting Delta nam een kleine voorsprong aan het begin van de wedstrijd. TZ speelde geduldig en nam na de openingsfase het initiatief over. Geen van beide ploegen kon de wedstrijd naar zich toetrekken. Dit kwam helemaal tot uiting in de laatste minuten van de eerste helft, waarbij Sporting Delta op voorsprong kwam, TZ weer gelijk maakte en even zelfs met een 12 - 13 leek te gaan rusten. Het schot van Joep Gerritsen viel echter net buiten het fluitsignaal. Zo zochten de ploegen met 12 - 12 de kleedkamer op.

In de tweede helft ging het stuivertje wisselen door. TZ pakte steeds de voorsprong, waarop Sporting Delta gelijkmaakte. Vanaf halverwege de tweede helft kon TZ de wedstrijd naar zich toe trekken. Met name in de verdediging werden er steeds meer ballen onderschept en weinig ruimte weggegeven. En waar het scoren bij Sporting Delta stokte, ging TZ wel gewoon verder, mede door de goed ingevallen Matthias van Beest, die twee strafworpen wist te forceren. Vanaf 17 - 17 werd het verschil met vijf goals op rij naar 17- 22 getild. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij 18 - 25.

Twee belangrijke punten voor TZ en hopelijk een opmaat naar een goede serie. Er wachten nu belangrijke wedstrijden tegen Oranje Wit, OVVO en Rohda. Het spel afgelopen zaterdag biedt in ieder geval perspectief op een goed vervolg.