SVM op jacht naar een doelpunt. (foto Hans Nauta)

SVM start met winst

De openings-thuis-wedstrijd van SVMaartensdijk (SVM) tegen FC Driebergen leverde de selectie van trainer Kevin de Liefde meteen de eerste volle winst op. Een tot op de botten gemotiveerd SVM, met Stijn Orsel weer onder de lat, keek in het begin nog even de kat uit de boom.

Halverwege de eerste helft nam SVM het initiatief over en werd met de snelle counter steeds gevaarlijker. Was de goed op dreef zijn de Driebergense doelman lang een sta in de weg voor de Maartensdijkers; na een klein half uur spelen gaf hij zich toch gewonnen aan Marcel Melissen, die solistisch de 1-0 voor zich opeiste.

SVM had voor de rust de wedstrijd al op slot moeten gooien door het benutten van een scala van kansen. In de 2e helft zette FC Driebergen alles op alles en drong SVM steeds verder terug. SVM verloor de grip op de wedstrijd. Het wachten was eerder op de gelijkmaker dan op een SVM doelpunt. FC Driebergen had echter het vizier niet op scherp staan. Scoor je zelf niet dan doet Mike de Kok dat wel met de verlossende 2-0 met een mooi onhoudbaar schot. Een poging de wedstrijd te beslissen van aanvoerder Diederik Hafkemeyer bleef zonder resultaat. FC Driebergen bleef daarin geloven, maar kwam niet verder dan de aansluittreffer. Chester Kemp, Danny de Bie en Roy Wijman kwamen gedurende de wedstrijd nog binnen de Maartensdijkse gelederen; Jelle de Bree en Sjoerd Burgers hopen binnenkort weer in de selectie te kunnen terugkeren. Aanstaande zaterdag is in Utrecht het gepromoveerde Utrechtse Voorwaarts de volgende tegenstander.