FC De Bilt begint met een overwinning

Algemeen Sport

Zaterdag 23 september startte voor FC De Bilt de competitie met een uitwedstrijd tegen CDW in Wijk bij Duurstede. Het was perfect weer en het terrein was goed bespeelbaar.

Beide ploegen wilden uiteraard de competitie beginnen met een overwinning: de wil was er wel, maar in het eerste half uur ontbrak helaas het goede voetbal. Daarna was het niet veel beter, maar voor de Biltenaren schoot Sander van den Berg de 0-1 binnen en de Biltse verdediging wist de kansjes van CDW vrij eenvoudig onschadelijk te maken. Zo gingen beide ploegen met een 0-1 op het scorebord aan de thee.

Slot
Na rust begon FC De Bilt goed, maar het was niet effectief genoeg om de wedstrijd voortijdig in het slot te kunnen gooien; CDW kreeg enkele goede kansen, maar doelman Jos de Gram wist zijn doel schoon te houden. In het laatste kwartiertje werd het alles of niets voor CDW, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het Biltse doel. CDW nam veel risico; de beste kansen waren voor FC De Bilt. De Wijkse-doelman wist met enkele knappe reddingen de schade voor CDW te beperken.

Aanstaande zaterdag komt vv De Meern op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.