Logo vierklank.nl
Beeldfragment uit de film. (© Down to Earth)
Beeldfragment uit de film. (© Down to Earth)
Algemeen

Down to Earth moet je samen ervaren

'Hallo Buur' is een initiatief van het Platform Respectvol samenleven. In een tweewekelijkse column lees je over een inspirerend buurtinitiatief in De Bilt. Deze week: De film Down to Earth.

De wereld samen mooier maken. Daarover gaat de film Down to Earth. Dé grote verrassing van 2016. Wekenlang trok dit indrukwekkende reisverslag van een Nederlands gezin met drie kinderen duizenden bezoekers naar filmhuizen door het hele land. De film vertelt over hun zoektocht naar 'meer' en inspireert mensen om bewuster te leven. De aarde te koesteren.

Impact
'Die film moeten we naar gemeente De Bilt halen!' besluiten een paar bezoekers tijdens de aftrap-avond van de Hallo Buur-campagne. Hallo Buur gaat tenslotte ook over hoe je samen de wereld mooier maakt. En wat is er mooier dan met dorpsgenoten in je eigen omgeving deze film te ondergaan en daarna met elkaar na te praten over de impact. Want daar is steevast behoefte aan, zo blijkt. Daarom komt er bij de film altijd een spreker mee, die na afloop het gesprek leidt.

Centrumkerk
Het is gelukt. Op vrijdag 29 september is de film te zien in de Centrumkerk in Bilthoven. Een uitgelezen plek hiervoor, vinden initiatiefnemers Biltsheerlijk. De kerk is onlangs gerestaureerd en heeft daarbij nadrukkelijk de functie gekregen van een plek die mensen met elkaar verbindt.

Herken jezelf
Grijp dus je kans en ga die film zien. Neem je buur, partner of kind mee. Herken jezelf in de makers; een gewoon gezin op zoek naar verdieping. Dompel je onder in de mooie en belangrijke boodschap van de film. En praat samen na. Wie weet wat er voor jou uitrolt als levensles en tot welke nieuwe stappen het leidt. Vooraf kunt een u kaartje kopen via info@biltsheerlijk.nl of vrijdag 29 september vanaf 18.30 bij de Centrumkerk Julianalaan 47. De film start om 19.30 uur.       (Julie Houben)

Suggesties voor een volgende column? hallobuur@respectvoldebilt.nl

Meer berichten