Logo vierklank.nl
 V.l.n.r. Angela Groothuizen, Vincent van den Bijlaard (dirigent) en muzikaal begeleider Nico.
V.l.n.r. Angela Groothuizen, Vincent van den Bijlaard (dirigent) en muzikaal begeleider Nico.
Muziek

KBH repeteert met Angela Groothuizen

door Walter Eijndhoven

Vrijdag 15 september oefende de Koninklijke Biltse Harmonie een uurtje met Angela Groothuizen, voor een muzikaal eerbetoon aan leven met dementie, dat volgende week plaatsvindt. Zondag 24 september vindt het grote gezamenlijke Demenz optreden plaats voor een zaal met vierhonderd toehoorders, mensen die allen te maken hebben met dementie in hun directe omgeving.

Het belooft zondag 24 september een groot spektakel te worden, met optredens van het Slagwerkensemble en blazers van Harmonie St. Michaël Thorn en het Groot Harmonieorkest van de Koninklijke Biltse Harmonie, met medewerking van Angela Groothuizen. Prof. Dr. Erik Scherder zal een mini-college geven over wat dementie nu eigenlijk inhoudt.

Toonhoogte
Al tijdens binnenkomen is zangeres Angela Groothuizen verrast over de KBH. Wauw, wat klinkt dit fantastisch, vertelt zij verheugd. 'Ik kom vaak in kleine dorpjes terecht, maar deze Harmonie is echt geweldig'. Gedurende drie kwartier worden samen diverse nummers doorgenomen, soms iets sneller, soms wat langzamer, tot alles in de finesses klopt. 'Wat mij betreft hoef ik niet meer te repeteren met jullie, dit gaat helemaal goedkomen', laat een enthousiaste Groothuizen weten. Ook KBH-lid Tineke van Hoeijen kijkt terug op een goede repetitie. 'Dat alles zo vlekkeloos verloopt, is natuurlijk niet zomaar. Iedereen die zingt, heeft een bepaalde toonhoogte, dus wij hebben onze muziek aangepast aan de persoonlijke toonhoogte van Angela. Zij wil ook één van haar eigen nummers zingen over dementie, dus dat hebben wij veel geoefend met elkaar. En gelukkig ging alles in één keer goed', legt Van Hoeijen uit. Ook Nico, muzikaal begeleider van Groothuizen kijkt tevreden terug op de repetitie. 'Ik heb alles met en zonder zang opgenomen, maar volgens mij hoeven wij niets te veranderen en kunnen het hierbij laten', aldus Nico. Door haar interesse in dementie en het feit dat zij programma's presenteerde over deze ziekte, vroeg de KBH aan Groothuizen of zij geïnteresseerd zou zijn in een gezamenlijk optreden. Van Hoeijen: 'Gelukkig had Groothuizen hier wel oren naar. De combinatie met professor Erik Scherder was helemaal een goede, omdat hij veel weet over dit onderwerp en zij een groot fan van hem is'. Voor dit evenement zijn nog kaartjes te koop via ticketservice MCO.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>