DOS toont strijdlust in de aanhoudende miezerregen valt zeker te prijzen.

DOS niet opgewassen tegen DeetosSnel

Met drie punten uit de eerste twee wedstrijden kende DOS een goede start van de veldcompetitie 2017-2018. Zaterdag ontving DOS het sterke DeetosSnel, dat als een van de titelkandidaten geldt. Het verschil tussen beide teams was zaterdag te groot. Waar de thuisploeg spelers in het veld bracht, die enkele seizoenen geleden nog in de 2e klasse speelden, brachten de gasten spelers met Korfballeague ervaring in het veld.

Na een kwartier spelen stond er evenwel een 5-5 tussenstand op het scorebord. DOS had zojuist de eerste demarrage van DeetosSnel gepareerd en dacht aan meer. Maar waar DeetosSnel verder opschakelde viel de thuisploeg compleet stil. DOS creëerde nog wel voldoende kansen maar kende teveel één-schots-aanvallen en een te laag schotpercentage. De Dordtse ploeg speelde langere aanvallen met veel beweging en hoog tempo met en zonder bal. Het duurde tot de laatste minuut voor rust voordat de thuisploeg de korf weer vond. DeetosSnel had in die twintig minuten wel negen maal de korf gevonden, waardoor de wedstrijd voor de pauze al was beslist.

Groot
Na de 5-14 ruststand bleef het verschil tussen beide teams groot, al gaven de Westbroekers niet op. DOS wist, dat dit seizoen tegen sterke tegenstanders dit soort uitslagen er tussen zouden kunnen zitten. Bij de eindstand van 13-26 moet niet te lang worden stilgestaan.

In het verleden heeft het jonge team van DOS geregeld laten zien snelle leerlingen te zijn. Met dat in het achterhoofd is er voldoende vertrouwen voor de komende wedstrijden; te beginnen aanstaande zaterdag tegen alweer een titelkandidaat, TOP uit Arnemuiden.