Logo vierklank.nl
 Martin de Boer en Jetty de Vries hopen nog een aantal oud-leden te vinden.
Martin de Boer en Jetty de Vries hopen nog een aantal oud-leden te vinden.
Kunst & Cultuur

Kunstenhuis zoekt oud-leden KBH

door Walter Eijndhoven

In verband met feestelijkheden rondom het 40-jarig bestaan van het Jumelage Comité De Bilt-Coesfeld in Het Lichtruim op zaterdag 4 november, zijn het Kunstenhuis en de Koninklijke Biltse Harmonie op zoek naar oud-leden van de KBH.

Om de avond luister bij te zetten, is de afdeling 'Muziek De Bilt' (voorheen Biltse Muziekschool) gevraagd een muzikale bijdrage te leveren. Daar wilde zij graag iets aan bijdragen in de vorm van een reünie-harmonie-orkest. In de jaren '90 van de vorige eeuw is een aantal uitwisselingen geweest tussen de Biltse Muziekschool en de Musikschule Coesfeld. Onder leiding van Martin de Boer en zijn Duitse collega Bernd Mertens werden jaarlijks, zowel in Duitsland als in Nederland, muziekweekenden georganiseerd met een afsluitend orkest.

Twintig jaar verder
'Voordat het feest van start gaat, zijn wij nu dus op zoek naar oud-leden die in de jaren '90 met het orkest hebben meegespeeld. Zo'n 99% van de namen weten wij nog, maar de kunst is om alle namen te achterhalen', vertelt Martin de Boer van het Kunstenhuis. 'Dat valt nog niet mee, kan ik je wel vertellen. Wij zijn inmiddels twintig jaar verder en velen kunnen in die tijd wel zijn verhuisd. Wij zijn ook nog van plan om via social media als Facebook, Instagram en Twitter en dergelijke oud-leden te op te sporen', vult KBH-lid Jetty de Vries aan. 'En dan hopen wij natuurlijk dat iedereen wil meespelen op 4 november'.

Het theater van het Kunstenhuis is ook van de partij. Voor zowel muziek als theater wordt een half uur gereserveerd tijdens de feestavond. Verder zijn diverse sprekers uitgenodigd.

Via ouders, familie en/of vrienden hoopt het Kunstenhuis/ KBH alle namen en adressen te krijgen van oud-leden. Voor meer info kunt u bellen: 030-2283026, of via www.kunstenhuis.nl (en dan zoeken op Coesfeld) of via mailen naar: coesfeld@kunsthuis.nl 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>