Logo vierklank.nl
Lachende en tevreden gezichten bij Harmonie Kunst en Genoegen op de eerste oefenavond in een nieuw seizoen en een vernieuwde ruimte.
Lachende en tevreden gezichten bij Harmonie Kunst en Genoegen op de eerste oefenavond in een nieuw seizoen en een vernieuwde ruimte.
Muziek

Oh, kom er eens kijken..

door Henk van de Bunt

Met deze eerste regel van het lied, dat eerst over een kleine drie maanden uit volle (kinder-) borst zal worden gezongen, nodigt voorzitter Henk van Gend aan het begin van een nieuw seizoen van Bridgeclub Maartensdijk (vaste gebruiker van de toneelzaal) zijn leden uit zelf te komen zien 'wat er in De Vierstee is geschied'. In afwachting van de officiële opening met alle toeters en bellen op vrijdag 27 oktober - precies 39 jaar na de eerste ingebruikname - namen wij met een aantal vaste gebruikers alvast een kijkje

Maandag 4 september gingen de Viersteedeuren weer open en was er weer ruimte voor (denk-)sport, spel, bibliotheek en ontmoeting; de pijlers en fundamenten onder het al 39 jaar durende bestaansrecht van dit gebouw in Maartensdijk, dat een metamorfose heeft ondergaan. Henk van Gend verwoordt het nog eens duidelijk: 'Ons vertrouwde 'speelhonk' ken je niet meer terug. Niet bij binnenkomst van De Vierstee, laat staan wanneer je de toneelzaal betreedt. Licht, luchtig en ruim ogend, met een unieke sfeerverlichting langs de wand, door onszelf gesponsord met geld verkregen uit de twee Open Drives'. De preses vervolgt afrondend: 'Even wennen maar u zult zien dat, net als bij een nieuw huis, al gauw door de vriendschap die er onderling heerst er bliksemsnel de sfeer weer inzit. Geniet van de nieuwe, comfortabele stoelen en ons oude vertrouwde bridgespel'.

Vierstee 2.0
Edwin Plug, namens Stichting Vierstee 2.0 verwoordt het weer anders: 'Het is fijn, mooi en bijzonder te zien en te horen, dat mensen die voor het eerste na de renovatie weer binnen komen oprecht verrast en blij zijn hoe De Vierstee er nu uitziet en hoe goed de renovatie heeft uitgepakt. Wij waren al bijna 2 jaar bezig en zagen de voortgang tijdens de renovatie, maar de meeste mensen zagen pas afgelopen week hoe het is geworden. Vooraf was een aantal mensen sceptisch, maar dat is niet meer aan de orde. Vanuit de kant van de gebruikers van de toneelzaal komen alleen maar positieve geluiden. De zaal is sowieso veel lichter en ruimer geworden en ook de akoestiek is sterk verbeterd. Het mobiele podium en de flexibele gordijnen geven de mogelijkheid om de toneelzaal en eventueel ook de andere zalen heel erg flexibel te gebruiken'.

Sport
Ook vanuit de gebruikers van de sporthal komen positieve geluiden. De kleedkamers en de sporthal zelf zijn dan ook flink onder handen genomen. Sportambtenaar Wim Tigelaar krijgt ook namens de scholen alleen maar complimenten voor de mogelijkheden die er zijn voor het oude vertrouwde gymnastiekonderwijs. Ook de eerste zaalvoetbalwedstrijden zijn er alweer gespeeld. Edwin Plug: 'In zowel de sportzaal als de sporthal komen vanuit Stichting Vierstee 2.0 nog professionele geluidsinstallaties. Dankzij het nieuwe ventilatiesysteem in zowel de grote sporthal als de toneelzaal en het horecagedeelte zal het verblijf daar nog aangenamer zijn dan vroeger. Op het dak van de kleine sportzaal zijn ruim 230 zonnepanelen gemonteerd. Verder is er overal LED-verlichting geplaatst, is het gebouw flink geïsoleerd en zijn er overal waterbesparende douchekoppen geplaatst. De renovatie heeft er aan bijgedragen dat het gebouw milieuvriendelijker is geworden'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>