Logo vierklank.nl
 Von Bilthoven in een prachtige vertolking Can't help falling in love with you
Von Bilthoven in een prachtige vertolking Can't help falling in love with you
Muziek

Bilthoven gaat klassiek met Misha Fomin

'De kracht om rijkdommen te scheppen is oneindig veel belangrijker dan de rijkdom zelf', zei de bekende componist en pianist Franz Liszt, wiens muziek afgelopen zaterdagavond in de Woudkapel te horen was. Daarnaast klonken andere grote componisten als Schubert, Chopin, Bruch en Rachmaninov.

Zeker, aan ambitie ontbrak het niet tijdens Bilthoven Klassiek: een weekend vol kamermuziek, openbare lessen, concerten en zelfs een workshop a-capellazingen door Von Bilthoven – het sympathieke Bilthovense a-capellakoor van vier mannen en vier vrouwen, die het zelfs aandurfden om een van de leerlingen uit de zaal uit te nodigen om een paar nummers mee te zingen.

Een van de topdocenten was de bekende Bilthovense pianist Misha Fomin, tevens artistiek leider van de stichting Mezzo Forte Piano, die het weekeinde organiseerde op sfeervolle locaties, zoals Huize Gaudeamus en De Woudkapel. De deelnemers varieerden van jonge professionele musici tot enthousiaste amateurs.

Hoogtepunt van het concert vormde, naast uiteraard de intieme close harmony van Von Bilthoven, het optreden van het Balakirev Pianotrio, drie internationale topmusici die ook tijdens de masterclasses actief waren. De kracht om rijkdom te scheppen waarde rond in Bilthoven.        (Peter Schlamilch)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>