Logo vierklank.nl
Leerlingen van de Stichtse Vrije School in Zeist ontwierpen en realiseerden een kunstwerk in de fietstunnel bij landgoed Vollenhoven.
Leerlingen van de Stichtse Vrije School in Zeist ontwierpen en realiseerden een kunstwerk in de fietstunnel bij landgoed Vollenhoven. (Foto: Reyn Schuurman)
Algemeen

Kunstwerk verfraait fietstunnel Vollenhoven

door Henk van de Bunt

Woensdag 6 september werd de fietstunnel bij landgoed Vollenhoven, gelegen aan de Utrechtseweg 59 in De Bilt op feestelijke wijze geopend door Jacqueline Verbeek - Nijhof, gedeputeerde van de provincie Utrecht. Voor de informele bijeenkomst die dag waren naast de leerlingen en medewerkers van de Stichtse Vrije School, ook vertegenwoordigers van de Provincie en de gemeenten Amersfoort, Soest, Zeist en De Bilt uitgenodigd.

Op verzoek van de Provincie had de Stichting Wegh der Weegen het initiatief genomen om de wanden van de fietstunnel te laten verfraaien met tekeningen. De Stichting Wegh der Weegen zet zich in om de 'Wegh, gelegen tussen Amersfoort en Utrecht' weer op de kaart te zetten en de bekendheid ervan te vergroten. Jacob van Campen ontwierp de Wegh in 1647. Van Campen is ook de bouwmeester van o.a. het stadhuis op de Dam en het Mauritshuis in Den Haag. Hij ontwierp een 11 km lange weg, 60 meter breed met aan beide zijden drie rijen eikenbomen.

Vrije School
De stichting had voor dit project contact gelegd met de Stichtse Vrije School in Zeist en vroeg, na een presentatie op de school, leerlingen een ontwerp te maken voor de aankleding van de fietstunnel. Daar zijn zij, onder leiding van docent mevrouw van Dijken, bijzonder goed in geslaagd. Door grote, op de wanden geschilderde ramen, kijkt men in de richting van het landgoed bij Vollenhoven binnen en zie je onderdelen van het interieur. Vanuit het landgoed kijk je op de tegenover gelegen wand geschilderde tekeningen door ramen naar de Wegh der Weegen. De provincie Utrecht reageerde enthousiast op het ontwerp van de leerlingen en zette zich gezamenlijk met de Stichting Wegh der Weegen in om van dit project een succes te maken.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>