Een beeld van DOS-Oranje Wit van tussen de buien door.

DOS pakt punt tegen Oranje Wit

Na de goede start vorige week trad DOS Westbroek nu voor het eerst deze korfbalcompetitie thuis aan. De wedstrijd begon een half uur later vanwege onweersbuien gedurende de eraan voorafgaande wedstrijd. Nadat het weer was opgeknapt zagen de vele toeschouwers een aantrekkelijk en spannend duel.

Oranje Wit was gebrand op een goed resultaat, want vorige week hadden zij een flinke oorwassing geïncasseerd. Zij begonnen goed en fel aan de wedstrijd. Het grootste deel van de wedstrijd hadden de gasten ook het initiatief, maar doordat DOS steeds aanhaakte bleef het bijzonder spannend.

Na een 11-11 ruststand kwam DOS slecht uit de kleedkamer. In het begin van de tweede helft waren de Westbroekers teveel met randzaken bezig. In deze periode misten zij ook een strafworp en Oranje Wit scoorde driemaal op rij. Bij een 12-15 voorsprong greep coach Andreas van Grootheest in met zijn eerste time-out. Dat had resultaat want bij 16-16 had DOS de stand weer gelijk getrokken. Richting het eindsignaal was het steeds Oranje Wit dat als eerste scoorde waarna DOS de stand weer gelijk trok.

Vijf minuten voor tijd was een 21-21 stand bereikt en dit leek de eindstand te worden. Echter in de laatste minuut wist eerst Oranje Wit te scoren. Gelukkig toonde aanvoerder Tim Nap zijn goede vorm deze wedstrijd door direct tegen te scoren en hiermee de 22-22 eindstand op het scorebord te brengen. Een puntendeling waar DOS tevreden mee kan zijn gezien het wedstrijdbeeld. Toch waren er wat gemengde gevoelens bij DOS omdat niet alle spelers hun gebruikelijke niveau haalden en er anders wellicht iets meer in had gezeten. DOS kent zo een goede start als nieuwkomer in de Hoofdklasse met drie punten uit twee wedstrijden

Aanstaande zaterdag speelt DOS thuis om 15.30 uur. Tegenstander is wederom een Dordtse ploeg. Nu komt DeetosSnel naar Westbroek.