Fraternitas 100 jaar

Algemeen Sport

Op 17 september is het precies honderd jaar gelden, dat in De Bilt de Christelijke gymnastiekvereniging Fraternitas werd opgericht. Er was al een vereniging in Utrecht, maar er kwam behoefte om ook in De Bilt aan gymnastiek te gaan doen. Zodoende richtte Fraternitas Utrecht een afdeling in de Bilt op, die dus in september 1917 een zelfstandige vereniging werd.

In de loop der jaren waren er uiteraard hoogte- en dieptepunten, zoals de diverse jubilea en financieel mindere tijden. Maar tegenwoordig is 'Frat' een bloeiende sportvereniging met meerdere afdelingen. Wie daar meer over wil weten: zie www.fraternitasdebilt.nl

Dankbaarheidsdienst
In de reguliere samen-dienst van de wijkgemeenten Immauelkerk en Opstandingskerk op zondag 17 september (om 10.00 uur in de Immauelkerk) zal mevr. ds. Stam samen met enige leden van Fraternitas enige aandacht aan de jubilaris schenken. Alle leden, oud(-bestuurs-)leden, (oud-)leidinggevenden en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te willen zijn.