Nova komt tijd en puntje te kort

Dit weekend stond de 2e wedstrijd van Nova 1 op de planning tegen Telstar, een bekende tegenstander uit het oefenprogramma. Het oefenpotje werd met een punt verschil gewonnen. Ondanks het zure verlies van vorige week, haalde de ploeg uit Bilthoven toch vertrouwen uit die wedstrijd. Het was zaak om tegen Telstar net zo te spelen als de week ervoor.

Nova kreeg in de eerste helft moeilijk grip op de gemakkelijk scorende spelers van Telstar, maar wist dit naarmate de wedstrijd vorderde onder controle te krijgen. Het scorend vermogen bij Nova kwam niet genoeg op gang, waardoor de ploeg uiteindelijk met lege handen kwam te staan.

In tegenstelling tot vorige week startte Nova dit keer scherp aan de wedstrijd en kon uitlopen tot een 4-1 voorsprong. Door scherpe schoten van de aanvallende heren kon Telstar deze stand omzetten in een gelijkspel, 7-7. Daar had Nova een antwoord op door twee keer snel te scoren. Toen begon de opmars van Telstar, welke een reeks van vier afstandsschoten binnen vijf minuten kende. Het was een scherpe Maarten van Brenk, die Nova in de strijd hield met drie schoten. Hij schoot net voor rust de 14-12 binnen.

Nova kwam verdedigend sterk uit de kleedkamer door de scorende heren van Telstar lam te leggen. Dit was het moment voor Nova om de wedstrijd te keren, maar kon dit niet waarmaken. Er werden goede aanvallen neergezet en goede kansen genomen, maar deze kansen werden niet omgezet in goals. Hierdoor lukte het Nova niet om langszij te komen. Twintig minuten voor tijd maakte Nova nog een opmars door 4 doelpunten achter elkaar te scoren, waardoor Nova voor de laatste keer gelijk kwam, 19-19. Met nog vijf minuten te spelen stond Nova met 22-20 achter. In de laatste minuut scoorde Richard van der Pas zijn laatste treffer waardoor Nova het gat kleiner maakte tot een verschil van een punt. Helaas was er geen tijd meer voor de gelijkmaker.    (Job Paauw)