Inval-doelman Frank van Klaren geniet van de bal-veroverende inzet van Chester Kemp en Jorn Brefeld.

SVM wint tweede bekerwedstrijd

SVM presenteerde zich in deze eerste officiële thuiswedstrijd aan de Maartensdijkse Dierenriem onder trainer Kevin de Liefde zeer verdienstelijk; eigenlijk viel alleen het weer tegen.

Scheidsrechter de Jong kwam, evenals het bezoekende BZC'13 uit Hilversum, in een geheel zwart tenue het veld op; een (omgekeerd) SVM-shirt bij de leidsman moest de verwarrende gelijkheid camoufleren.

Al direct in het begin van de wedstrijd drukten de gastheren hun stempel op de wedstrijd door van meet af aan de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch waren het de bezoekers, die de openingsscore op het digitale scorebord lieten aantekenen. Het antwoord van de Maartensdijkers was; schouders eronder, mouwen oprollen en er tegenaan. Deze instelling leverde 10 minuten voor de rust de gelijkmaker op van Diederick Hafkemeyer.

Alex Temme en Jordy Beckers wisselden hun plaats uit met Chester Kemp en Wessel Huigen. In de tweede helft was SVM beduidend sterker. Danny de Bie stond zijn plaats af aan Mike de Kok en de totale omzetting maakte het spel nog sneller en verzorgder en resulteerde in doelpunten van Marcel Melissen en Mike de Kok. De bezoekers scoorden de aansluittreffer (3-2) en brachten de spanning daardoor enigszins terug. Tien minuten voor tijd viel Bas Temme uit; SVM was uitgewisseld en moest het laatste deel van de ontmoeting met 10 man verder. Diederick Hafkemeijer nam de laatste twijfel weg door de bevrijdende 4-2 voor zijn rekening te nemen. Het applaus van het droog zittende publiek op de tribune voor het team en het resultaat klinkt dankbaar.          (Nanne de Vries)