Het vernieuwde veld ligt er prachtig bij. Rondom het veld zijn masten met ledverlichting geplaatst. In de loop van de jaren komen de overige drie velden onder het beheer van de gemeente.
Het vernieuwde veld ligt er prachtig bij. Rondom het veld zijn masten met ledverlichting geplaatst. In de loop van de jaren komen de overige drie velden onder het beheer van de gemeente.

Start gefaseerde overname velden hockeyclub MMHC Voordaan door gemeente

Algemeen Sport

door Kees Diepeveen

Het College van Burgemeester en Wethouders van De Bilt en het bestuur van de hockeyvereniging MMHC Voordaan uit Groenekan hebben overeenstemming bereikt over een gefaseerde overname van de hockeyvelden door de gemeente. Vrijdag 1 september is de overdracht gestart met de ondertekening van de huurovereenkomst en is het eerste vernieuwde veld officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van wethouders Madeleine Bakker en Anne Brommersma.

Deze zomer is het eerste veld overgenomen en in opdracht van de gemeente voorzien van een nieuwe kunstgrasmat. Vrijdag 1 september is het vernieuwde veld officieel in gebruik genomen. Wethouder Madeleine Bakker gaf hiervoor het startsein samen met bestuursvoorzitter Hallers-van den Broek van Voordaan, die tevens met wethouder Anne Brommersma de huurovereenkomst ondertekende, zodat Voordaan het veld vanaf dat moment huurt van de gemeente De Bilt.

Sentimenten
Voorzitter Pauline Hallers-Van den Broek is erg blij met de overdracht van de hockeyvelden aan de gemeente. Voordaan is de laatste buitensportvereniging in de gemeente die een huurovereenkomst heeft afgesloten. 'Dat heeft ook te maken met de sentimenten die er bij leden leven. We hebben altijd alles zelf gefinancierd. Echter vervanging van veld 1 heeft enorm veel inspanning gekost. We hadden hiervoor gespaard en de Rabobank heeft een deel gefinancierd. Daarbuiten hebben we enorme acties opgezet waarbij de leden uiteindelijk 80.000 euro bij elkaar gebracht hebben. Zo is dat veld vernieuwd. Tegelijkertijd verscheen een rapport dat ons huidige veld 2 zodanig versleten was dat dit binnen twee jaar vervangen moest worden. Hoe ga je dat dan weer financieren? Toen hebben we besloten om met de gemeente in gesprek te gaan en de mogelijkheden te verkennen'

Bondgenoot
De voorzitter vervolgt: 'We zijn begonnen met het uitnodigen van de gemeenteraad om toelichting te geven over de situatie. We vonden al snel een bondgenoot in de fractie van de SP: met name Menno Boer heeft zich gedurende het traject opgeworpen als adviseur om ons te ondersteunen in onze afwegingen en invalshoeken in gesprekken met de gemeente' Menno Boer - ook aanwezig bij de bijeenkomst - verklaarde: 'De SP vond dat er verschil bestond met SCHC en dat vonden wij onrechtvaardig. Ik heb dat in de raad aangekaart en naar steun gezocht bij de fracties. Uiteindelijk is het gelukt een meerderheid van de raad achter de overnameplannen te krijgen'.

Dossier overgedragen
Na de ondertekening van de huurovereenkomst door wethouder Anne Brommersma mocht wethouder Madeleine Bakker officieel het vernieuwde veld openen. Zij deed dit samen met voorzitter Pauline Hallers-van den Broek door het doorprikken van enkele ballonnen. Wethouder Madeleine Bakker: 'Ik heb dit dossier overgedragen aan mijn collega, die de onderhandelingen heeft gevoerd en de contacten had met Voordaan. Ik ben vicevoorzitter van de Hockeybond. Wanneer Voordaan daar om advies vraagt is het niet gewenst dat ik mij in die functie en in de functie van behandelend wethouder met deze zaken bemoei. Dat is werken met twee petten op en ik vind dat dat niet kan. Vandaar dat ik dit dossier heb overgedragen aan mijn collega. Het openen van het vernieuwde veld wilde ik wel graag doen'.

Ledverlichting
Tot slot wees voorzitter Pauline Hallers-Van den Broek nog op de Ledverlichting die is aangebracht rond het vernieuwde veld. 'Deze verlichting is veel beter te richten. We hebben dit mede gedaan op verzoek van onze buren en hiermee flink wat overlast teruggebracht. Bovendien hebben we ook nog twee kleine hockeyvelden voor de jeugd laten maken aan beide zijden van onze clubhuis. Dat moest wel want we hebben een hele grote jeugdafdeling'. Hockeyvereniging Voordaan is blij met de overeenkomst en de gemeente is tevreden dat nu alle sportverenigingen onder de standaardvoorwaarden vallen die voor de veldsportverenigingen in De Bilt gelden.   

Brommersma en voorzitter Pauline Hallers - van den Broek ondertekenen de huurovereenkomst waarmee het eerste van de vier hockeyvelden van Voordaan aan de gemeente wordt overgedragen.