Logo vierklank.nl
 Pieter Rijksen bij zijn werk.
Pieter Rijksen bij zijn werk.
Kunst & Cultuur

Tentoonstelling tekeningen Pieter Reinier Rijksen

Vanaf 9 september om 16.00 uur wordt in het dorpshuis De Groene Daan in Groenekan het kleurrijke en inventieve tekenwerk van Pieter Rijksen tentoongesteld. Zijn visie op het leven, en speciaal zijn leven, heeft Pieter tot uitdrukking gebracht in zeer menselijke en kleurrijke weergaven van de werkelijkheid zoals hij die ziet en ervaart.

Pieter Reinier Rijksen, geboren in1966 in De Bilt, heeft met een computertekenprogramma geleerd hoe je tekeningen op een computer kunt maken die je daarna kunt projecteren of afdrukken. Al eerder heeft de kunstcommissie van de RIVM in De Bilt het unieke van zijn werk ontdekt en Pieter de gelegenheid tot projectie van zijn tekeningen in een RIVM-tentoonstelling geboden. Met het afdrukken van zijn tekeningen, gestimuleerd door Marilyn van Doesburg, is het werk van Pieter in een andere meer toegankelijke fase gekomen. De computertekeningen zijn sterk mens- en relatiegericht en hebben veel te maken met zijn omgeving en zelfbeeld.

Positief
Niettegenstaande dat Pieter zijn leven door een ongeval danig heeft moeten bijstellen, ademt zijn tekenwerk een positieve sfeer met melancholische ondertonen. Zijn op het eerste gezicht wat nonchalante werkwijze biedt juist daardoor een inkijk op hoe zijn leven verloopt, een leven met een vlotte en losse toets. Daardoor en tevens het vrolijke kleurgebruik maken zijn werk toegankelijk en een feest om te zien. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de opening en op dinsdagen van 9.30 tot 12.00 uur en op woensdagen van 14.30 tot 16.30 uur tot 6 oktober.

            (Cor van Doesburg)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>