Logo vierklank.nl
Kunst & Cultuur

Cultuurseizoen kan beginnen

 Wethouder Hans Mieras krijgt uit handen van (v.l.n.r. Ellen Thier en Joke Lith het SKC-programma 2017-2018 uitgereikt. (foto Kees van Gogh)
Wethouder Hans Mieras krijgt uit handen van (v.l.n.r. Ellen Thier en Joke Lith het SKC-programma 2017-2018 uitgereikt. (foto Kees van Gogh)

door Henk van de Bunt

Stichting Kunst en Cultuur De Bilt presenteert haar nieuwe culturele programma 2017-2018 op zaterdag 9 september op de Kunstmarkt in De Bilt.

SKC-secretaris Joke Lith vertelt: 'Het komend seizoen zet de Stichting Kunst en Cultuur (SKC) weer een prachtig programma neer: films, kunstlezingen, muziekvoorstellingen, kunsttentoonstellingen, een schrijverslezing en het jaarlijkse evenement Gluren bij de Buren. De SKC wil zoveel mogelijk inwoners van de gemeente De Bilt in aanraking brengen met kunst en cultuur. Dat doet zij op veel verschillende manieren. En altijd met passie voor kunst en cultuur in de brede zin, voor jong en oud. Een aantal activiteiten wordt geprogrammeerd samen met Bibliotheek Idea, KunstenHuis De Bilt-Zeist en de Bilthovense Boekhandel/Bouwman Boeken'.

Het Lichtruim
Voorzitter Ellen Thier: 'Veel, maar niet alle activiteiten vinden plaats in Theater Het Lichtruim. In de theaterzaal programmeert SKC-Filmhuis elke derde woensdag van de maand een arthouse-film. Het zijn films buiten het reguliere commerciële aanbod van de grote bioscopen, divers wat betreft genre en land van herkomst. Op 13 september wordt gestart met de film Manchester by the Sea (Kenneth Lonergan). Er worden ook drie boekverfilmingen van literaire romans vertoond, zoals op 4 oktober de film Tonio, een bewerking van de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden'.

Kunst
Joke Lith vervolgt: 'De vier kunstlezingen richten zich op moderne en hedendaagse kunst aan de hand van spraakmakende tentoonstellingen die komend seizoen in Nederlandse musea te zien zijn. Voorbeelden zijn de tentoonstellingen WeerZien in Museum De Pont en de tentoonstelling over glaskunst van Maria Roosen in Kunsthal KAdE. Misschien minder bekend is dat SKC ook zelf komend seizoen weer vier tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse kunst inricht in de traverse van het gemeentehuis onder de naam ArtTraverse. Daarbij worden ruimtelijk werk en schilderijen getoond van professioneel actieve kunstenaars. De tentoonstellingen zijn gratis te bezichtigen'.

Gluren
Ellen Thier: 'Noteer ook alvast in uw agenda het derde weekend van maart 2018, wanneer de tiende editie van het jaarlijkse Gluren bij de Buren evenement plaats vindt. Verder staan op het programma drie concerten in Huize Gaudeamus en een schrijverslezing van Griet op de Beeck, schrijfster van het Boekenweekgeschenk 2018. Een tip: abonneer u via de geheel nieuwe website www.skc-debilt.nl op de maandelijkse digitale SKC-Nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws. De programmafolders voor het nieuwe culturele seizoen zijn binnenkort op verschillende plaatsen in de gemeente af te halen'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>