Aart Veerman repareert met plezier een hakselaar waarvan een draad was doorgebrand in de motor.
Aart Veerman repareert met plezier een hakselaar waarvan een draad was doorgebrand in de motor. Foto: Frans Poot

Seizoen 7 Repair Café Bilthoven

Algemeen Algemeen

Zaterdag startte bij de WVT het zevende seizoen van Repair Café Bilthoven. De ervaren reparateurs hadden weer veel voldoening van het helpen van alle deelnemers die met hun dierbare kapotte spullen binnen kwamen.

Zo kwam er een mevrouw met een kapotte dictafoon van haar overleden echtgenoot. Ze wilde heel graag ontdekken wat daarop te horen was. Reparateur Aart Veerman maakte intern een nieuwe verbinding zodat het apparaat weer stroom kreeg en mevrouw kon luisteren naar wat haar man had opgenomen.

Reparateur Roel Simons boog zich over een Airfryer die wel aan, maar dan direct weer uit ging. Roel ging het internet op voor ideeën hoe dit op te lossen en vond daar een verhaal van Repair Café Hardinxveld Giessendam, die een Airfryer had gerepareerd door het display heel secuur schoon te maken met een tandenstoker. De eigenaar van de Airfyer kon zich niet voorstellen dat de oplossing zo simpel zou zijn en inderdaad, na een eerste schoonmaakbeurt gebeurde er niets. Maar toen nogmaals de randjes van de display extra waren schoongespoten met hete lucht werkten alle functies weer volledig.

Repair Café Bilthoven wordt georganiseerd door Transition Town de Bilt in samenwerking met welzijnsorganisatie WVT. Het volgendeRepair Café is op 30 september.  (Sofie Bakker)