Logo vierklank.nl
Politiek

GroenLinks met oudste fiets op Oldtimerdag

Op geheel eigen wijze doet GroenLinks De Bilt mee aan de Markt- en Oldtimerdag op zaterdag 9 september. In de GroenLinks-kraam bij de Dorpskerk is een hoge bi te bezichtigen, de ouderwetse fiets met een zeer hoog voorwiel en zeer klein achterwiel.

Op zaterdag zijn in de Dorpstraat vele klassieke auto's te bewonderen. Maar ook de fiets heeft haar glorieuze historie. Precies honderdvijftig jaar geleden werd op de wereldtentoonstelling in Parijs de eerste vélocipéde gepresenteerd, ofwel de hoge bi, het vervoermiddel dat mensen in een gezonde conditie houdt en dat geen schade aanricht aan het milieu. En dat is precies wat GroenLinks voorstaat: een eerlijk, gezond en vooral groen De Bilt.

Behalve de hoge bi (leuk voor een foto!) is in de marktkraam van GroenLinks informatie te vinden over de standpunten van GroenLinks. Bezoekers kunnen met leden van GroenLinks van gedachten wisselen over lokale en landelijke thema's.

Voor nadere informatie: Rinus Scheele, tel: 06 15484189, e-mail:mp.scheele@xs4all.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>