Logo vierklank.nl
 De zweefmolen is ook dit jaar weer te vinden op de kunstmarkt.
De zweefmolen is ook dit jaar weer te vinden op de kunstmarkt. (Foto: HLP Images - Hans Lebbe)
Activiteiten

Kunstmarkt De Bilt

Vrienden vinden elkaar in het Van Boetzelaerpark tijdens de Kunstmarkt De Bilt op vrijdag 8 en zaterdag 9 september. Bijna honderd kunstenaars exposeren hier hun waren. Naast meedoen aan diverse workshops is er volop theater en muziek te zien en te horen op het jaarlijkse culturele festival. Dit jaar staat het thema 'Vriendschap' centraal.

De invulling van het programma is tot stand gekomen door lokale samenwerkingen met onder andere Kunstenhuis De Bilt-Zeist, de Biltsche Harmonie (KBH), Weeshuis van de Kunst, Theater in 't Groen, Fotoclub Bilthoven, Wind Mee Werken en anderen. Het thema Vriendschap komt op diverse manieren terug in het Kunstmarkt-programma.

Voor één keer wordt het park omgedoopt in 'El Parque de los Amigos'. Dat heeft alles te maken met de vrienden van Baron Van Boetzelaer die voor het eerst neerstrijken in De Bilt. Alles wordt uit de kast gehaald om het de vrienden van de Baron naar hun zin te maken.

De vriendschappelijke stedenband De Bilt-Coesfeld bestaat 40 jaar en daarom brengt de vrijwillige brandweer uit Coesfeld een spectaculaire show met water, licht en muziek. De foto-expositie in het park bevat beelden waarin het thema Vriendschap centraal staat. Een groep jonge enthousiaste artiesten treedt op met een circus voor jong en oud. Zoals gebruikelijk is er volop theater in het park, kun je diverse workshops volgen en luisteren naar spannende, echt gebeurde verhalen over vriendschappen. Of schuif aan tafel bij bekende of onbekende vrienden. Uiteraard liggen de waterballen weer in het water en draait de zweefmolen overuren. Zaterdag 9 september vanaf 12.00 uur vormt het park de expositieruimte van kunstenaars waar zij een gevarieerd aanbod met onder andere schilderijen, beelden, glas, sieraden, fotografie, vilt, hout, leer en zullen presenteren.

Muziek
De Kunstmarkt start op vrijdagmiddag met Boetz Beatz waar optredens zijn van Heavy Whipped Cream, A Brighter Light, Projectmanager, Neighbours, The Curious Incident en Mom's Finest.

Vrijdag 8 september 17.00-00.00 uur. Op zaterdag van 12.00 tot middernacht wederom volop muziek en dan van onder andere Judy Blank, Abanicos, The Streetbeat Empire, Ben Reazun, Biltse Harmonie (KBH) en KDMB Huisband. Traditioneel gaan de voetjes van de vloer met DJ Luc die Kunstmarkt De Bilt 2017 afsluit.

Boetzcafé
In het Boetzcafé spreek je af om bestaande vriendschappen aan te halen of juist nieuwe vrienden te ontmoeten. Neem ondertussen een drankje en geniet van Italiaanse, Indiase, Surinaamse of Marokkaanse lekkernijen. Dit alles onder het genot van de diverse optredens op het podium, grenzend aan het café.

Het zal de vrienden van Kunstmarkt De Bilt en van Baron Van Boetzelaer nergens aan ontbreken tijdens hun verblijf in 'El Parque de los Amigos'. De toegang is gratis. Zie ook www.kunstmarktdebilt.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>