Logo vierklank.nl
 Burgemeester Sjoerd Potters met het diamanten bruidspaar.
Burgemeester Sjoerd Potters met het diamanten bruidspaar.
Ouderen

Johan en Corrie Kraaikamp zestig jaar getrouwd

door Guus Geebel

Johan Kraaikamp was bij de marine en tijdens een vrij weekend in 1954 vroeg een vriend hem of hij meeging naar een buurtfeest in Utrecht. Daar zouden leuke meisjes zijn. Hij kwam toen Corrie van den Brink tegen en ze kregen verkering.

Johan Kraaikamp is een geboren Biltenaar en groeide op in de buurt van de Looydijk. Corrie van den Brink komt uit Utrecht. 'In 1955 ging ik voor twee jaar naar Curaçao en voor die tijd hebben we ons nog verloofd', vertelt Johan. 'Toen ik weer terugkwam zijn we op 29 augustus in Utrecht getrouwd.' Johan was 20 en Corrie was twee dagen daarvoor 22 jaar geworden.

'Na het trouwen ben ik gestopt bij de marine omdat je verplicht werd in Den Helder te gaan wonen en dat wilde Corrie niet.' Johan ging eerst bij de Demka werken, werkte daarna als chauffeur bij transportbedrijf Van Rijnsoever en bij kraanbedrijf Van der Tol in De Meern. In 1969 werd hij tot zijn pensionering kraanmachinist bij Frans van Seumeren in De Meern. 'Ik heb nog nooit zo'n fijne baas gehad.' Corrie werkte negen jaar bij een confectiebedrijf in Utrecht.

Na eerst een half jaar ingewoond te hebben kregen Johan en Corrie een woning aan het Anthonieplein in Utrecht. Daar woonden ze twee jaar en verhuisden toen naar het geboortehuis van keeper Hans van Breukelen in het Burgemeester van Heemstrakwartier in De Bilt. Vandaar verhuisden ze naar de Jasmijnstraat in De Bilt waar ze dertig jaar woonden. Johan en Corrie Kraaikamp wonen nu elf jaar in het Burgemeester Fabiuspark in Bilthoven. Ze kregen vier zonen, hebben zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Corrie sport nog elke week bij Curves op de Hessenweg in De Bilt. Dat doet ze al negen jaar. Anton heeft duiken altijd als hobby gehad maar heeft dat ook voor Van Seumeren gedaan. Hij was daarvoor al eens drie maanden in Afrika. 'Ik begon bij Van Seumeren als tweede kraanmachinist en werd na een jaar al eerste. Het meest heb ik met een 250 tonner gewerkt. Ik was vaak in het buitenland aan het werk en daardoor heel vaak van huis. Ik had weken dat ik 110 uur draaide, maar mijn werk was mijn hobby.' Johan werkt nu nog een ochtend in de week bij hotel Mitland in Utrecht. Ze hebben jarenlang een caravan gehad waarmee ze door Europa trokken. Het diamanten huwelijksfeest vierden ze met veertig mensen gelijk met de verjaardag van Corrie op 27 augustus met prachtig weer bij café Van Miltenburg in Bilthoven.

Meer berichten