Het publiek geniet volop van het concert in de tuin van d'Amandelboom.
Het publiek geniet volop van het concert in de tuin van d'Amandelboom.

200 bezoekers voor Carillonconcert

Algemeen Kunst & Cultuur

Vrijdag 25 augustus was het groot feest in de tuin van d'Amandelboom in Bilthoven. Met het mooie weer genoten meer dan 200 mensen van een gevarieerd carillonconcert. Beiaardier Boudewijn Zwart gaf samen met het Franse gezelschap Carrinoleurs een prachtig optreden.

De muziek nodigde uit tot bewegen en na het raden van de muziek werd er volop meegezongen. Dit concert op een mobiel carillon werd aangeboden aan de jarige Henri Groen door zijn oud-collega beiaardier Boudewijn Zwart. Na wat oefeningen zat de sfeer er gelijk goed in. De jarige werd uit volle borst toegezongen. Daarnaast vertelde Boudewijn Zwart allerlei wetenswaardigheden. Hij legde uit waarom het klokkenspel carillon genoemd wordt en dat dorpen en gemeentes konden laten zien hoe rijk ze waren door het aantal klokken die ze hadden.

Oud Hollandse en geestelijke liederen klonken over het terrein. De vrolijke middeleeuwse muziek werd gespeeld door 3 mannen uit Frankrijk, les Carrinoleurs. Zij speelden in middeleeuwse kleding op een klokkenspel, luit en op de schalmei.  (Jiska van Dorssen)?