Logo vierklank.nl
 Het gezelschap op bezoek bij Sweco in De Bilt.
Het gezelschap op bezoek bij Sweco in De Bilt.
Politiek

Tweede Kamerleden op werkbezoek in De Bilt

door Guus Geebel

Op 31 augustus bracht op uitnodiging van burgemeester Sjoerd Potters en wethouder Anne Brommersma een aantal Tweede Kamerleden, een gedeputeerde en een fractielid van Provinciale Staten een werkbezoek aan enkele partners van het Bilts Energie Akkoord.

Klimaatverandering, landelijk beleid, energie en lokale dilemma's stonden centraal tijdens het werkbezoek. De Tweede Kamerleden waren Agnes Mulder (CDA), Thierry Baudet (FvD), Remco Dijkstra (VVD) en Martin Wörsdörfer (VVD). Van de provincie Utrecht waren gedeputeerde Pim van den Berg en Statenlid Huib van Essen (GroenLinks) aanwezig. Met elektrische auto's werden het KNMI, ingenieursadviesbureau Sweco (voorheen Grontmij) en de zonneweide van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden bezocht.

Van globaal naar lokaal
Bij het KNMI werd gesproken over de laatste wetenschappelijke inzichten over weer en klimaat en de uitdagingen waar Nederland voor staat. Bij Sweco werd de stad van de toekomst belicht en legde de lokale energiecoöperatie BENG! via de energietransitie de brug naar de regierol voor de gemeente. Bij de zonneweide van De Stichtse Rijnlanden ging het onder meer over landelijke belastingregels in relatie met investeringen in zonne-energie.

Klimaatcentrum Nederland
Het bezoek werd afgesloten met een lunch bij het KNMI en een bezoek aan de weerkamer van het instituut. Burgemeester Sjoerd Potters kijkt tevreden terug op het bezoek. 'We hopen deze Tweede Kamerleden een inkijkje te hebben gegeven in de lokale uitwerking van hun inspanningen en hopen dat ze deze inzichten meenemen naar Den Haag. Daarnaast hebben we laten zien dat we samen met onze partners onze gemeente met recht als het klimaatcentrum van Nederland zien en ervaren.'

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>