Bouwplannen Kwinkelier openbaar

Algemeen Algemeen

De politieke beweging Forza De Bilt wil de bouwplannen voor de Kwinkelier zo spoedig mogelijk online beschikbaar maken. Nu zijn die alleen op afspraak in te zien door burgers, terwijl dit een ingrijpende eerste fase van de nieuwbouw is.

'Het is niet juist, dat zo'n belangrijk plan in augustus, wanneer iedereen op vakantie is, ter inzage wordt gelegd,' zegt gemeenteraadslid Peter Schlamilch, verbonden aan de beweging Forza. 'Daarnaast is het niet eens digitaal beschikbaar en liggen ze niet gewoon bij de balie, maar moet er een aparte afspraak voor worden gemaakt. Omdat de deadline voor inspraak op 13 september al afloopt moet alles op alles worden gezet om het plan de komende dagen al online te krijgen'.

'Burgers moeten deze openbare informatie makkelijk kunnen inzien en er geen vrij voor hoeven te nemen,' zegt Schlamilch. 'Het is niet goed, dat dit niet digitaal beschikbaar is, zodat burgers gemakkelijk hun zienswijzen en bezwaren kunnen indienen. Daar komt nog bij dat de gemeenteraad besloten heeft de afhandeling van de zienswijzen aan het College te delegeren.

Beweging Forza raadt betrokken burgers aan om voor 13 september de plannen te gaan inzien, op het gemeentehuis - of indien te realiseren - op de site van de gemeente. Eventuele bezwaren en zienswijzen kunnen dan nog op tijd ingediend worden. Meer informatie? Mail naar: info@forzadebilt.nl