Logo vierklank.nl
  Landgoed Oostbroek is vrij toegankelijk en kent een rijke geschiedenis en waardevolle natuur.
Landgoed Oostbroek is vrij toegankelijk en kent een rijke geschiedenis en waardevolle natuur. (Foto: (foto Henk van de Bunt 2013))
Natuur & Milieu

De Ontdekking van Oostbroek

Utrechts Landschap bestaat 90 jaar en viert haar jubileum op zaterdag 9 september met 'De Ontdekking van Oostbroek'. Bezoekers kunnen tussen 11.00 en 16.00 uur kennismaken met het eeuwenoude landgoed en zijn rijke natuur tijdens wandelexcursies, een bezoek aan Huize Oostbroek (1887), een streekmarkt en diverse kinderactiviteiten.

Landgoed Oostbroek ligt aan de rand van de stad Utrecht, vlak aan de A28. Utrechts Landschap heeft haar kantoor hier gevestigd. Niet iedereen weet dat het landgoed vrij te bezoeken is. Tijdens 'De Ontdekking van Oostbroek' wil Utrecht Landschap iedereen kennis laten maken met deze prachtige plek. Landgoed Oostbroek ligt aan de Bunnikseweg 45a in De Bilt. Er kan op deze dag niet met de auto geparkeerd worden op het landgoed: dat is elders geregeld. Meer informatie hierover vindt u op de website. Fietsers kunnen wel op het landgoed parkeren.

Activiteiten
In de oude oranjerie van het landgoed is 't Winkeltje van Oostbroek gevestigd. Dit vormt het middelpunt van alle activiteiten tijdens 'De Ontdekking van Oostbroek'. Rondom 't Winkeltje is een markt met kraampjes vol streekproducten, een friet- en ijskraam en een knutselkraam. Ieder uur vertrekt er een wandelexcursie met gids. De gidsen vertellen u over de geschiedenis en waardevolle natuur op landgoed Oostbroek. Speciaal voor deze dag zijn een aantal bijzondere kamers van Huize Oostbroek (1887) te bezichtigen. Ook kunnen kinderen hier deelnemen aan de muziekvoorstelling 'Boeffie trommelt'. Inschrijven voor de wandelexcursies en kindervoorstelling kan via www.utrechtslandschap.nl.

Programma zaterdag 9 september

11.00-16.00    Streekmarkt met kinderactiviteiten rond 't Winkeltje van Oostbroek

11.00-16.00    Huize Oostbroek (1887) open voor publiek

11.30 uur        Excursie over het landgoed 'De rol van bomen in mythen en volksgeloof'

12.30 uur        Wandelexcursie; de geschiedenis van het landgoed en bijzondere natuur

13.00 uur        Kindervoorstelling in huize Oostbroek: Boeffie trommelt

13.30 uur        Excursie over het landgoed 'De rol van bomen in mythen en volksgeloof'

14.15 uur        Kindervoorstelling in huize Oostbroek: Boeffie trommelt

14.30 uur        Wandelexcursie; de geschiedenis van het landgoed en bijzondere natuur

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>