Jordi Beckers (5) en Chester Kemp proberen (met succes) VVJ de bal te ontfutselen. Foto: Nanne de Vries

SVM begint bekercompetitie met gelijk spel

Ook voor de Maartensdijkse voetbaltrots SVM gaat het vanaf nu weer 'om het echie'. 't Mag dan nog wel  de bekercompetitie zijn, de resultaten van de wedstrijden vanaf nu zijn toch wel de input van de winst-en-verliesrekening van het seizoen 2017 - 2018.  De eerste bekerwedstrijd van de geelblauwe equipe tegen het Utrechtse VVJ eindigde in een gelijke stand.

Trainer Kevin de Liefde beschikt nog niet over alle selectiespelers: Sjoerd Burgers, Alexander McLean, Mike de Kok, Fons van Klaren, (doelman)Stijn Orsel en Jordi van der Lee zijn om uiteenlopende redenen nog niet beschikbaar. Erno Steenbrink en Derk de Brauw hebben voor hun studie gekozen, Björn Engel verkoos lager te gaan voetballen en broer Djoey Engel verblijft in het buitenland. De selectie is aangevuld met talentvolle spelers uit de eigen jeugd.

Gelijk-opgaand
In de eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande strijd met weinig uitgespeelde kansen voor beide teams. SVM loerde zaterdag op de counter en 4de-klasser VVJ speelde de Engelse variant met veel hoge voorzetten richting de SVM verdediging. Uit een hoekschop kwam VVJ onverwachts op de 1-0 voorsprong. In eerste instantie wisten de Maartensdijkse gasten hier niet veel tegenover te stellen op een enkel schot van Marcel Melissen na, waardoor met de 1 - 0 stand de rust werd bereikt.

Gelijkmaker
In de 2e helft ging een feller SVM op jacht naar de gelijkmaker. Toch benutte VVJ een terecht gegeven strafschop en bouwden de gastheren daardoor de voorsprong uit naar 2-0. Dit was kennelijk de prikkel voor SVM: eerst soleerde Marcel Melissen knap door de VVJ-defensie en scoorde fraai de aansluittreffer, waarna een wakker-geschud SVM op jacht ging naar de gelijkmaker. Die kwam van de voet van Kevin van Dronkelaar, die een vrije trap onberispelijk in schoot (2-2).  SVM kreeg nog mogelijkheden de winst mee naar huis te nemen, maar het bleef bij enkel kansen.

Programma
Aanstaande zaterdag speelt SVM om 14.30 uur thuis in de volgende bekerontmoeting tegen vierdeklasser BZC '13 uit Hilversum. Zaterdag 16 september om 14.30 uur wordt de poulewedstrijdenreeks in de bekercompetitie beëindigd met een thuiswedstrijd tegen het Hilversumse Altius.