Logo vierklank.nl
Asian Delight op de hoek van de Koningin Wilhelminaweg en de Groenekanseweg.
Asian Delight op de hoek van de Koningin Wilhelminaweg en de Groenekanseweg.
Algemeen

Nieuw restaurantbedrijf in Groenekan

Vrijdag 1 september opent restaurant Asian Delight zijn deuren in Groenekan. Het wordt het tweede restaurant van de eigenaars, die in Maarssen onder dezelfde naam al acht jaar een restaurant exploiteren. Een verschil met Maarssen is dat er in Groenekan geen afhaal- en bezorgservice is.

door Guus Geebel

Gasten die in Groenekan komen eten worden bij binnenkomst naar een tafel begeleid. In plaats van een menukaart krijgen bezoekers een tablet voorgelegd waarop een groot aantal gerechten uit de Chinees Kantonese keuken staat, maar ook Indische en Japanse gerechten. Per ronde kunnen gasten daaruit drie gerechten kiezen. Het is onbeperkt eten en er is geen tijdslimiet, dus wie daarna weer wat anders wil eten kan bij een volgende ronde weer een keuze maken.

Mede-eigenares Lei vertelt dat gasten die in de maand september komen eten twee drankjes per persoon gratis krijgen. 'Wie in september alleen een kijkje wil komen nemen ontvangen we ter kennismaking ook met een drankje.' Het restaurant in Groenekan opent zijn deuren dagelijks om 13.00 uur. Er is dan gelegenheid om wat te komen drinken. Vanaf 15.00 uur is de keuken zover dat gerechten, die in een open keuken worden bereid, kunnen worden geserveerd. Het restaurant in Groenekan leent zich uitstekend voor gezelschappen die met een etentje wat te vieren hebben.

Chef-kok Lui Li Kui bereidt in Maarssen de gerechten. Dat gaat hij ook voor Groenekan doen. Lui Li Kui behoort tot de top chef-koks van de Chinese kookkunst in Nederland. Hij kreeg diverse onderscheidingen van de World Association of Chinese Cuisine. Lui Li Kui veroverde onder meer met een team van meester-koks de zilveren medaille in Shanghai. Dat succes behaalde het team door een 12-gangenmenu te bereiden met als thema voetbal, voor tien gasten. In Beijing won Lui Ki Kui ook al eens een gouden medaille op het kampioenschap van de Chinese keuken voor jonge chef-koks.

Asian Delight is gevestigd aan de Koningin Wilhelminaweg 435 in Groenekan, telefoon 0346 218298.

Meer berichten