Logo vierklank.nl
Veel belangstelling voor de Open Dag.
Veel belangstelling voor de Open Dag.
Activiteiten

Open Huis Het Lichtruim

Zaterdag 26 augustus verrichtte wethouder Hans Mieras de officiële opening van het Open Huis Het Lichtruim aan het Planetenplein in Bilthoven. Na de speech nam hij het eerste jaarprogrammaboekje in ontvangst en startte op het podium een aantal optredens met onder andere het Biltse bandje ' Heavenly Whipped Cream' en de Kunstenhuis Big Band, onder leiding van Anita van Soest.

door Walter Eijndhoven

Gedurende de hele dag waren in het 'Huis van Ontmoeting', zoals Mieras zo mooi verwoordde, weer vele activiteiten en demonstraties gepland, zodat iedereen een goed beeld kon krijgen van de vele cursussen en voorstellingen, die komende winter weer op stapel staan. 'Al onze docenten muziek, dans, theater en beeldend geven vandaag open lessen en demonstraties. Dus ik hoop dat we weer veel belangstellenden welkom mogen heten', vertelt Jessica Holtzer, hoofd PR en Communicatie. Zij vervolgt: 'In de centrale hal hebben wij als vanouds weer de informatiemarkt met alle afdelingen van Kunstenhuis De Bilt-Zeist, dus ik hoop dat al onze bezoekers weer de weg weten te vinden naar onze dansworkshops, workshops beeldende kunst, muziekinstrumenten uitproberen, proeflessen, dansoptredens, voorlezen en knutselen (voor kinderen van 2 tot 6 jaar) en open lessen muziek, zoals jazz/ popkoor, Musician 3.0 en improvisatie'.

Musician 3.0
'Musician 3.0 is nog vrij onbekend bij het grote publiek', vertelt Paul, docent musician 3.0. 'Deze opleiding is niet stijlgebonden, het is meer een soort muziek die uit jezelf komt', legt hij uit. 'Eigenlijk onderzoek je je eigenheid en talent door zelf muziek te creëren, op verschillende instrumenten, in verschillende genres en stijlen. Tijdens mijn cursussen probeer ik spelen, maken en communiceren met elkaar in verbinding te brengen. Vanuit je eigen-ik. Ik werk in de lessen veel met improvisatie, conceptueel denken en werken, aan groepsdynamische processen en reflectief handelen'.

Pop/ jazzkoor
Het pop/jazz koor, onder leiding van Hilde Konings, hoopt komend seizoen weer nieuwe leden te verwelkomen. 'Iedere donderdag (vanaf 7 september) repeteren wij diverse nummers', vertelt Konings. 'Lijkt het je leuk om mee te zingen, kom dan gerust eens langs. Wel moet je een beetje kunnen zingen. Elke week geef ik de groep huiswerk mee, zodat de koorleden thuis goed kunnen oefenen. Alle nieuwe liedjes worden door mijzelf ingezongen. Wij hebben nog genoeg plek in ons koor en ik hoop dat vooral mannen zich aanmelden. Het is de bedoeling dat wij eenmaal per jaar optreden'.

Theater Het Lichtruim
Van september 2017 tot en met juni 2018 kunnen belangstellenden ook weer vele theatervoorstellingen, arthouse-films, klassieke muziek, boekverfilmingen en kunstlezingen volgen. Op de site van theater Het Lichtruim is alles te vinden over reserveringen, betalingen en kaartcontrole, www.theaterhetlichtruim.nl. Tijdens het Open Huis deden ook alle medegebruikers van de gebouwen mee: Bibliotheek Idea Bilthoven, Reinaerde, Wereldwijs, Kinderopvang De Bilt, De Schaapskooi, Bibliotheek Idea Zeist en vele anderen. Voor meer informatie over het programma van het Kunstenhuis: https://kunstenhuis.nl

Meer berichten