Logo vierklank.nl
 Gidsen van het Utrechts Landschap vertellen graag over de boeiende geschiedenis van het gebied.
Gidsen van het Utrechts Landschap vertellen graag over de boeiende geschiedenis van het gebied. (Foto: Utrechts Landschap)
Natuur & Milieu

Excursies op Landgoed Oostbroek

Tijdens 'De Ontdekking van Oostbroek' op zaterdag 9 september is er ieder uur een excursie van Utrechts Landschap. Een ideale manier om het prachtige landgoed aan de rand van de stad Utrecht te ontdekken.

Het eeuwenoude landgoed herbergt een rijke geschiedenis. Van mythen en volksgeloof tot monniken die vanaf deze plek het landschap naar hun hand hebben gezet. Een boeiende geschiedenis waar de gidsen van Utrechts Landschap graag meer over vertellen. Op zaterdag 9 september is het Open Monumentendag en daarom is er op deze dag nog veel meer te beleven op het landgoed. Naast de wandelingen is Huize Oostbroek (1887) te bezichtigen en kan men een streekmarkt bezoeken. Kinderen kunnen naar een muzikale voorstelling, waterbeestjes scheppen en knutselen.

Wandelexcursies
Om 11.30 en om 13.30 uur vertrekt er een excursie met het thema 'De rol van bomen in mythen en volksgeloof'. Om 12.30 en om 14.30 uur zijn er excursies over de geschiedenis van het landgoed en de bijzondere natuur. De excursies zijn gratis en duren ongeveer een uur. Vooraf inschrijven voor de excursies is wenselijk, want het aantal plekken is beperkt. Inschrijven kan via www.utrechtslandschap.nl.

Landgoed Oostbroek ligt aan de Bunnikseweg 45a in De Bilt (vlakbij De Uithof). Geadviseerd wordt met de fiets te komen. Parkeren met de auto is op 9 september elders geregeld.

Meer berichten