Logo vierklank.nl
Sportwethouder Madeleine Bakker-Smit doet de aftrap.
Sportwethouder Madeleine Bakker-Smit doet de aftrap.
Sport

FC De Bilt bestaat twintig jaar

In verband met het twintigjarig bestaan van FC De Bilt organiseerde de Biltse voetbalclub zaterdag 26 augustus onder andere een spellendag voor de jeugd. Na de demonstratie van een aantal panna-voetballers opende wethouder Madeleine Bakker-Smit deze dag voor alle leden van de club en kon het feest beginnen.

door Walter Eijnhoven

Door een fusie van de voetbalverenigingen BVC, FAK en Bilthoven is op 12 juni 1997 de voetbalvereniging FC De Bilt ontstaan. Ooit begonnen als een club met ongeveer 750 leden, staat het ledenaantal nu op ongeveer 1.000.

Spellen
Om dit heuglijk feit te vieren, is begin dit jaar een commissie in het leven geroepen, om aandacht te schenken aan het twintigjarig bestaan. 'In januari van dit jaar zijn wij gestart om te kijken hoe wij deze mijlpaal willen vieren', vertelt penningmeester Ad van Amerongen. 'Natuurlijk wilden wij iets doen voor alle leden en dachten wij direct aan een feest of iets dergelijks. En volgens mij zijn wij daarin goed geslaagd'. De ochtend was voor de jongste leden van de club. Afhankelijk van de leeftijdsgroep waren de volgende (15) spellen beschikbaar: een Voetbalspringkussen, Quick Speed, Snelheidsmeter, Smartgoals, M-station, Pannakooi, Voetbalbowling, Gatengoal, Dartvoetbal, Voetbalflipper, Voetvolleybal, Voetbalsjoelen en een Omhaalsimulator. Daarnaast werden nog een panna- en een freestyle clinic gegeven.

Veteranen
Voor iedere leeftijdsgroep had de commissie iets in petto. 's Ochtends was er een spellencircuit voor de jongste leden, van 8 en 9 jaar. Daarna was het de beurt aan de kids van 10 t/m 13 en 14 t/m 19 jaar. 'Natuurlijk is het een dag voor alle leden, dus ook aan de senioren hebben wij gedacht', vertelt Van Amerongen. Tussen 17.00 uur en 20.00 uur voetbalden de senioren en veteranen van alle drie de 'moeder-'verenigingen tegen elkaar en daarna was het groot feest met DJ Marco, Mies & Ro en Disko Sjo.

Meer berichten