Muziekoptreden in het Weeshuis van de Kunst.
Muziekoptreden in het Weeshuis van de Kunst.

Kunst voor en door buurtgenoten

Algemeen Activiteiten

'Hallo Buur' is een initiatief van het Platform Respectvol samenleven. In een tweewekelijkse column lees je over een inspirerend buurtinitiatief in De Bilt. Deze week: Het Weeshuis van de Kunst

Een huiskamer met een podium waar iedereen uit de buurt zijn of haar ding mag doen: dat was de droom van Pauline Wijnen. Want kunst en cultuur moet voor iedereen beschikbaar zijn, vindt ze. Haar Weeshuis van de Kunst werd een succes. Jong en oud vond zijn weg naar het Weeshuis in de Jasmijnstraat om er solo of met elkaar muziek te maken, te zingen of verhalen te vertellen. Tot het begin dit jaar dicht moest vanwege een schimmel kin de vloer. "Gelukkig konden we tijdelijk in het Lichtruim terecht", vertelt Pauline. "En vanaf 23 september hebben we weer een eigen plek".

Echt Gebeurd Verhalen
Met name de Echt Gebeurd Verhalen leveren indrukwekkende avonden op. Mensen delen hun ervaringen over een universeel thema en dat verbindt enorm. Avonden met zo'n 25 aanwezigen zijn geen uitzondering. En er komen echt niet alleen cultuurliefhebbers op af, zo merkt Pauline.

Buurtkoor
Uit het Weeshuis is ook al een buurtkoor voortgekomen. Inmiddels veertien vrouwen, die graag zongen maar geen idee hadden dat er om de hoek zoveel anderen waren die dit ook wilden, zingen nu elke maandagavond samen. Wees welkom om aan te sluiten!

Nieuwe plek
Op 23 september, Burendag, opent het Weeshuis van de Kunst zijn deuren op een nieuwe plek: in voormalig buurthuis 't Hoekie aan de Prof. Dr T.M.C. Asserweg 2. Met activiteiten voor de buurt, een feest met optredens, workshops en een theatrale bingo. De buurt én overige Biltenaren: iedereen is welkom in deze gloednieuwe huiskamer met podium.               (Julie Houben)

Meer weten? www.hetweeshuisvandekunst.nl

Suggesties voor een volgende column? Neem contact op met info@hallobuur.nl

+ logo Hallo Buur klein

!