Logo vierklank.nl
 Komend weekend exposeren Mieke de Vries en haar cursisten beelden en schilderijen in haar huis en tuin aan de Kievitlaan 35 in Maartensdijk.
Komend weekend exposeren Mieke de Vries en haar cursisten beelden en schilderijen in haar huis en tuin aan de Kievitlaan 35 in Maartensdijk.
Algemeen

Dit weekend Expositie Buitengewoon

Al veertig jaar geeft Maartensdijkse Mieke de Vries les in boetseren. Zelf was ze al tien jaar eerder met klei begonnen op de Pedagogische Academie voor kleuterleidster. Die passie wilde ze doorgeven. Zaterdag 26 en zondag 27 augustus exposeren Mieke de Vries en haar cursisten beelden en schilderijen in haar huis en tuin. Iedereen is van 13.00 tot 17.00 uur welkom aan de Kievitlaan 35 in Maartensdijk.

door Marijke Drieenhuizen

Toen het Cursusproject in Maartensdijk startte is Mieke ook met lesgeven begonnen. Dit project had een heel divers aanbod van kooklessen tot creatieve cursussen met veel deelnemers. Marga van de Beek en Janny van de Brink waren één van de eerste cursisten en doen nog steeds enthousiast mee. Via diverse locaties zitten ze de laatste jaren in de Groene Daan in Groenekan. Veel cursisten doen al langere tijd mee, maar als er iemand afvalt komt er weer een nieuwe deelnemer bij.

Inspiratiebron
Als inspiratiebron heeft Mieke de Vries de mens. 'Maar dan wel in het bijzonder de vrouw. Haar liefde, kracht en gratie'. In vijftig jaar boetseren heeft ze zelf ook een groei doorgemaakt van heel precies werk naar vrijer werk, expressiever en abstracter. 'Om meer beweging in mijn beelden te krijgen was een uitdaging. Maar ook om te experimenteren met engobes, oxides en glazuren voor de kleuren'. In de loop van de tijd heeft ze vele opdrachten gekregen. Een hele bijzondere was het maken van Keizerin Mathilde voor de gemeente De Bilt. Een hele mooie opdracht in het kader van het 900 jarig bestaan. 'Ik heb haar uitgebeeld als een sterke, trotse vrouw die wist wat ze wilde. Haar hele houding straalt dat uit. Ze heeft een mooie plek gekregen in de Mathildezaal in het gemeentehuis'. Naast boetseren schildert ze ook. Een deel van haar schilderijen is ook te zien tijdens deze weekend expositie.

Lesgeven
Mieke de Vries begon met lesgeven omdat ze hoopte haar passie aan anderen door te kunnen geven. 'Het is fijn om met mensen te werken die net als jij enthousiast worden. We gingen gedurende het seizoen ook vaak op reis. Zo zijn we naar Parijs, Berlijn, Londen, Lille, en Gent geweest maar ook naar Maastricht en Groningen. Veel musea hebben we bezocht. Om de beelden van alle kanten te bekijken met elkaar is heerlijk. Zo leer je veel. Het is fijn dat de cursisten blijven komen. We stimuleren elkaar en hebben er plezier in. Het geeft voldoening en het schept een band. Ik hoop dat bezoekers dat ook ervaren als ze komen kijken naar onze expositie Buitengewoon'.

Meer berichten