Logo vierklank.nl
 De regionale pers interviewt burgemeester Sjoerd Potters.
De regionale pers interviewt burgemeester Sjoerd Potters.
Algemeen

Medewerker Partou verdacht van ontucht

Op verdenking van ontucht met twee minderjarige meisjes uit één gezin, hield de politie zondag 13 augustus een 27-jarige man uit Utrecht aan. Het incident vond een week geleden plaats bij Partou, een buitenschoolse opvang in gemeente De Bilt. De verdachte werkte al vijf jaar als pedagogisch medewerker bij de organisatie.

door Walter Eijndhoven

'Tijdens werktijd moesten de meisjes de man onzedelijk betasten. Beide slachtoffers gaven het voorval door aan hun ouders. De zaak kwam aan het licht na aangifte door de ouders van de twee kinderen', vertelde districtsofficier Margriet Dierick. 'Op het moment doen zedenrechercheurs onderzoek naar de zaak, onder leiding van het Openbaar Ministerie. De Utrechter wordt ervan verdacht de kinderen onzedelijke handelingen bij hem te hebben laten verrichten'. Donderdag 17 augustus werd de man verder verhoord en onder andere zijn laptop onderzocht op verdachte zaken. Vrijdag 18 augustus is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Tot op heden zijn geen aanwijzingen gevonden dat de man eerder ontucht heeft gepleegd met kinderen. Hij is nooit met de politie in aanraking geweest.

Zorgen
Woensdagavond 16 augustus werden de ouders op de hoogte gesteld door de kinderopvang, in samenwerking met de burgemeester, de politie, GGD en het Openbaar Ministerie. 'Dit is heel heftig voor onze gemeente en de ouders in het bijzonder. De medewerker was erg geliefd bij hen. Wij hopen dat wij in ieder geval veel zorgen hebben kunnen wegnemen met deze bijeenkomst. Met de kinderen gaat het wel goed. Een team staat klaar om beleiding te geven', vertelt burgemeester Sjoerd Potters.

Meer berichten