Zes Kernen en zes Tentoonstellingen

Algemeen Kunst & Cultuur

Op maandag 28 augustus om 15.00 uur wordt in het Dorpshuis De Groene Daan in Groenekan de tentoonstelling geopend ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Historische Vereniging Maartensdijk en het 25-jarig bestaan van de Historische Kring D'Oude School De Bilt.

De tentoonstelling laat het ontstaan van de geschiedenis van Groenekan zien aan de hand van oude foto's/filmpjes, kaarten, voorwerpen en kunst van in Groenekan werkende kunstenaars in de 20e eeuw, zoals schilderijen en kunstvoorwerpen. Deze kunst is tijdelijk in bruikleen gegeven door de eigenaren en de Gemeente De Bilt.

Bezoek
Na de opening is op maandag 28 augustus tot 17.30 uur de tentoonstelling te bezoeken. Dinsdag 29/8 is de tentoonstelling open van 10.00 tot 12.00 uur, woensdag 30/8 is de tentoonstelling open van 19.00 tot 21.00 uur. Donderdag 31/8 van 14.00 tot 16.00 uur is de tentoonstelling ook te bekijken en op vrijdag 1/9 is de tentoonstelling voor het laatst te bezoeken van 10.00 tot 12.00 uur.

Reizend
Op het ogenblijk reist de tentoonstelling 100 jaar Bilthoven door de kern Bitlhoven. Vanaf zaterdag 29 september zal er in Dijckstate aan het Maertensplein te Maartensdijk de kerntentoonstelling gehouden worden over het ontstaan en de geschiedenis van Maartensdijk. En in Westbroek - als laatste kern van de voormalige gemeente Maartensdijk - zal er eind oktober in Molen de Kraai een tentoonstelling worden gehouden over het ontstaan en de geschiedenis van Westbroek. Tenslotte zal er in november in het HF Witte Centrum een tentoonstelling worden ingericht over het ontstaan en de geschiednis van De Bilt. Definitieve data, tijdstip van de officiële openingen en de overige data en openingstijden is te vinden op website www.vanzoddetotpleisterplaaats.nl.