Logo vierklank.nl
Historie

OMD presenteert boeiend programma

Zaterdag 9 september 2017 zetten diverse monumenteigenaren in de gemeente De Bilt de deuren open om bezoekers te verwelkomen en ze te laten genieten van historie en architectuur. Het Comité Open Monumentendag De Bilt heeft op basis van het thema van dit jaar 'Boeren, Burgers en Buitenlui' voor jong en oud een boeiend programma uitgewerkt. Op diverse plekken zijn er rondleidingen en optredens en in Westbroek een heuse 'Boerenlunch'.

Ter gelegenheid van Open Monumentendag en het thema verschijnt een boekje waarin Abe Postema ingaat op het ontstaan van buitenplaatsen in De Bilt. Aan de hand van landgoed Sandwijck wordt het leven op een buitenplaats geschetst. Het boekje wordt op 9 september verspreid via de deelnemende locaties. Op een aantal plaatsen in de gemeente zoals bij de bibliotheken, het Gemeentehuis en diverse winkels zijn voorafgaand aan Open Monumentendag het dagprogramma en een fietsroute langs de deelnemende locaties op te halen. Het programma, de fietsroute  en informatie over de monumenten zijn ook terug te vinden op de website www.monumentendebilt.nl.

Scholen
Van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 september vindt het Monumenten-scholenproject plaats en bezoeken leerlingen van verschillende basisscholen Landgoed Vollenhove, de Museumboerderij en Boerderij Maartenshoeve. Open Monumentendag 2017 De Bilt wordt zaterdag 9 september om 10.00 uur feestelijk geopend door burgemeester Sjoerd Potters op Buitenplaats Rustenhoven in Maartensdijk. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Overige, op de dag te bezoeken locaties zijn: Tuinderij en Boerderij Eyckenstein, Molen De Kraai, Begraafplaats Groenekan, Gemeentehuis Jagtlust, Boerderij Buijs, Landgoed Oostbroek, Landgoed Sandwijck (buiten) en De Oude School. (Romana Engeman)

Meer berichten