Het Lichtruim houdt open huis.
Het Lichtruim houdt open huis. Foto: Evert den Hartogh

Voor elk wat wils in Theater Het Lichtruim

Algemeen Kunst & Cultuur

Tijdens het Open Huis van Het Lichtruim op zaterdag 26 augustus presenteert Theater Het Lichtruim het jaarprogramma van seizoen 2017/2018. Van september 2017 tot en met juni 2018 is er een breed en gevarieerd aanbod.

Er zijn theatervoorstellingen en arthouse-films, er is klassieke muziek uit alle windstreken naast boekverfilmingen en kunstlezingen. Het aanbod wordt tot stand gebracht door een nauwe samenwerking van verschillende organisaties in de regio, die als gezamenlijk doel hebben cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Programmeur Emile Schra over het theater-en muziekaanbod in Het Lichtruim: 'Ook dit seizoen zijn enkele bijzondere voorstellingen in Bilthoven te zien. Dit is mogelijk dankzij de steun van de Rijksoverheid aan kleinere podia zoals Het Lichtruim. In dat kader is geprobeerd kwaliteit te combineren met het principe van voor-elk-wat-wils. Theater Het Lichtruim hoopt van harte dat zoveel mogelijk mensen naar al dit bijzonders in eigen gemeente komen kijken en luisteren. Alleen op die manier kan men ook in de nabije toekomst een dergelijk aanbod blijven garanderen'.

Aftrap
Het theaterprogramma trapt af met de opera Carmen op zaterdag 2 september. Regisseur Nelly Vogler: 'Prachtig, zoals Georges Bizet in zijn muziek die mengeling van het bruisende hier en nu met het dreigende noodlot wist te vermengen'. Bij een bezoek aan het Open Huis van Het Lichtruim op zaterdag 26 augustus kan het jaarprogrammaboekje van Theater Het Lichtruim meegenomen worden. Op de website vindt men de actuele informatie over voorstellingen en de daaraan gekoppelde kaartverkoop.