Vol spanning kijken de kids (in Westbroek) naar de avonturen van Bram en Britt.
Vol spanning kijken de kids (in Westbroek) naar de avonturen van Bram en Britt.

Vakantie Bijbel Week in gemeente De Bilt

Algemeen Jeugd

door Walter Eijndhoven

Dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 augustus waren alle kinderen van de basisschool weer van harte welkom tijdens de Vakantie Bijbel Week, in zowel De Bilt als Westbroek. Deze week is een jaarlijks terugkomend evenement, waarbij de kids verhalen horen over God, met elkaar zingen, samen knutselen en spelletjes doen.

Al vele jaren organiseren Westbroek en De Bilt dit feest, met dit jaar als thema '(T)op survival', en bijgestaan door vele enthousiaste vrijwilligers. De missie van de Vakantie Bijbel Week is 'jou te bereiken en delen dat Jezus ook jouw verlosser wil zijn'.

Westbroek
De hele tent bij molen De Kraai in Westbroek zit tjokvol kinderen; met spanning kijken zij naar de dagelijkse sketch van Bram en Britt, met af en toe wijdgeopende ogen en schreeuwend als er weer iets onverwachts gebeurt. 'Voor deze week hebben zich 128 kinderen aangemeld en, zoals je ziet, zij hebben heel veel plezier. Daar doen wij het toch voor, vertelt Jan van Oort, één van de vele vrijwilligers tijdens deze vakantieweek. 'Het thema van deze sketches is survival, waarbij Bram en Britt een schat moeten vinden, maar natuurlijk gebeurt er van alles onderweg. De kinderen worden door hen betrokken bij het zoeken naar de schat', vervolgt Van Oort. Behalve deze sketches worden ook verhalen uit de Bijbel besproken en met elkaar gezongen. Tussen de middag wachten gote stapels pannenkoeken op hen. Iets waar alle kinderen wel raad mee weten.

De Bilt
Ook in De Bilt is het een drukte van jewelste. 'Voor deze week hebben zich 78 kinderen aangemeld', vertelt vrijwilligster Ingeborg Hogendijk. Zij komen niet alleen uit De Bilt hoor, wij hebben hier ook kinderen uit Maartensdijk, Bilthoven, Zeist en zelfs Woerden', vult zus Mariska van der Kuil, vrijwilligster bij afdeling De Bilt, aan. Net als in Westbroek wordt ook hier een survivaltocht gehouden, onder leiding van een scouting-groep. Ingeborg: 'Vanochtend hebben de kids gekeken naar een sketch van Bram en Britt, een Bijbelverhaal besproken en met elkaar gezongen. Morgen (donderdag) organiseren wij nog een vossenjacht en een bingo'. De kinderen maken in deze week ook een eigen 'boekrol', iets waar zij over dromen om te doen in de toekomst. Ingeborg: 'De meeste kinderen komen ieder jaar terug, twaalf kinderen zijn dit jaar voor het eerst'.

Dorst lessen in De Bilt.
!