Logo vierklank.nl
 Kevin de Liefde: 'De indruk die ik van de club heb klopt tot nog toe. Organisatorisch loopt het goed hier. Ik ben blij dat het seizoen begonnen is. Ik heb er erg veel zin in'.     
Kevin de Liefde: 'De indruk die ik van de club heb klopt tot nog toe. Organisatorisch loopt het goed hier. Ik ben blij dat het seizoen begonnen is. Ik heb er erg veel zin in'.     
Sport

Kevin de Liefde kijkt uit naar nieuwe uitdaging

Zaterdag 12 augustus is Kevin de Liefde gestart als trainer van de herenselectie bij voetbalvereniging SVM in Maartensdijk. Na jaren van trainers uit eigen gelederen is nu gekozen voor een trainer van buiten de vereniging. Voor Kevin de Liefde is SVM zijn tweede vereniging als trainer.

door Kees Diepeveen

Kevin de Liefde: 'Voor mijn ontwikkeling als trainer is het goed om te ervaren hoe het er bij andere verenigingen aan toe gaat. Ik heb vier jaar bij Desto gewerkt. Dat was mijn eerste club. Nu ga ik bij SVM aan de slag en krijg daar met weer andere dingen te maken. Dat vormt je en dat is wat ik wil. Ik ben een trainer, die heel duidelijk en eerlijk wil zijn. Er mag geen ruis op de lijn zijn. Afspraken nakomen, met elkaar hetzelfde doen vind ik heel belangrijk, zowel binnen als buiten het veld'.

Belofteteam
Bij zijn vorige vereniging Desto was er geen oudere jeugd. Kevin de Liefde: 'Het werken met jeugd is nieuw voor mij. Natuurlijk wil ik jonge spelers een kans geven. Wel een gedoseerd aantal. Er moet wel een goede balans in de selectie blijven en ze moeten er klaar voor zijn. Mijn plan is om te gaan werken met een belofteteam. Ik wil jongens van onder 17 en 19 selecteren en die in een team onderbrengen. Daaruit zullen toekomstige selectiespelers voortkomen. Om dit te gaan doen en organiseren is voor mij nieuw en ben benieuwd wat er bij komt kijken. Ik zal ook daar waar mogelijk langs de kant staan bij andere (jeugd-)teams om precies te weten wat er voor kwaliteit bij SVM rondloopt'.

Verrassingen
Een tegenvaller voor de nieuwe trainer is het vertrek van vier spelers uit het eerste elftal. Kevin de Liefde: 'Hiervan was op het moment van tekenen in december nog geen sprake. Erg jammer, hier had ik niet op gerekend. Er zijn geen nieuwe spelers bijgekomen dus gaan we het doen met de spelers die we ter beschikking hebben. Daar is nadrukkelijk ook plek voor de jeugd. Wanneer ik jeugd zie die er rijp voor is en het in zich heeft op ons niveau te acteren dan is de selectie het podium voor deze spelers. Ik hoop echt op een aantal verrassingen vooral bij de jeugd en het 2e elftal. Anders wordt de spoeling dun. Uiteindelijk moet de doorgroei van de vereniging vanuit de jeugd gestalte krijgen'.

Groei
Kevin de Liefde: 'Ontwikkeling van jeugd kan sneller gaan binnen een selectie, omdat ze daar onder andere met meer weerstand en specifieker trainen. Jongens die dat niet kunnen of die het wel kunnen, maar niet volledig gemotiveerd zijn, komen niet in een selectie. Net als bij de selectiespelers moet er drive zijn om beter te willen worden en om er met elkaar het beste uit te willen halen. Dat is wat ik wil zien van spelers. Met name jeugdspelers moet je de kans geven daarin te groeien en ze daarin goed begeleiden.

Ambitie
Vanuit het bestuur is mij meegegeven met de groep het hoogst haalbare na te streven. 'Dat is ook mijn persoonlijke ambitie' aldus Kevin de Liefde, 'Gaandeweg de voorbereidingsperiode krijg ik inzicht in de kwaliteiten van de selectie. Daarin ga ik door-selecteren naar een definitieve selectie. Met die groep gaan we gezamenlijk een doelstelling voor het komende seizoen bepalen. Ik hoop als nieuwe trainer de groep te prikkelen en dat terug te zien in de wijze van spelen en de beleving. De eerste training is goed verlopen. De groep is nog niet compleet door de afwezigheid van enkele spelers, maar de kop is eraf. We hebben er bewust voor gekozen om eerst een aantal trainingen in de benen te hebben en dan pas de eerste oefenwedstrijd te spelen.

Meer berichten