Logo vierklank.nl
 Het behalen van de licentie is nog geen reden achterover te gaan leunen in zwembad Brandenburg voor v.l.n.r. sport- en onderwijswethouder Madeleine Bakker en de zwemonderwijzers Myriam Ursem, Niels Smit en Josette Hardeman
Het behalen van de licentie is nog geen reden achterover te gaan leunen in zwembad Brandenburg voor v.l.n.r. sport- en onderwijswethouder Madeleine Bakker en de zwemonderwijzers Myriam Ursem, Niels Smit en Josette Hardeman (Foto: Henk van de Bunt)
Sport

Zwembad Brandenburg krijgt licentie zwemonderwijs

Zwembad Brandenburg heeft de Licentie Zwem-ABC behaald. Daarmee voldoet het zwembad aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma's.

Jaarlijks haalt gemiddeld 95% van de kinderen een Zwemdiploma A. Dit onderstreept het belang van leren zwemmen en het Zwem-ABC. In Nederland bestaat een voor het hele land geldend uniek systeem van zwemonderwijs en zwemdiploma's. De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC, uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Wethouder Madeleine Bakker is blij met de behaalde licentie Zwem-ABC. Zij benadrukt dat het geven van goed zwemonderwijs erg belangrijk is. De licentie toont aan dat kinderen in zwembad Brandenburg verzekerd zijn van kwalitatief goed zwemonderwijs.

Zwembad Brandenburg
De landelijke organisatie Nationaal Platform Zwembaden | NRZ geeft de Nationale Zwemdiploma's (het Zwem-ABC) uit en ziet toe op de kwaliteit van het zwemonderwijs, de zwemveiligheid en zwemvaardigheid. De organisatie streeft naar continue kwaliteitsverbetering. De Licentie Zwem-ABC is een volgende stap in dit proces, waarmee borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen wordt gestimuleerd. Alleen zwemlesaanbieders, die in het bezit zijn van de licentie Zwem-ABC mogen vanaf 1 januari 2018 het Zwem-ABC nog uitgeven. Zwembad Brandenburg is er daar één van.

Nadere informatie over zwemlessen in zwembad Brandenburg vindt u op de website van de gemeente De Bilt https://debilt.nl/sport-recreatie-en-cultuur/zwembad/zwemlessen/ Ook kunt u rechtstreeks contact opnemen met de receptie van het zwembad Brandenburg 030 2283250

Meer berichten